Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària impedix una partida de més de 800 quilos d'haixix en la platja de Bonança de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz)

Operació contra el narcotràfic

  • S'han capturat 29 fardells d'haixix, gairebé la totalitat de la carrega que portava una embarcació semirígida, igualment intervinguda gràcies a la tasca de la tripulació de l'helicòpter del Servici de Vigilància Duanera

  • L'operació forma part de l'operatiu establit per l'Agència Tributària per al control de les rutes marítimes del tràfic d'haixix procedent del nord de l'Àfrica

1 d'agost de 2022.- El Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària ha capturat 29 fardells amb prop de 870 quilos d'haixix i ha confiscat d'una embarcació recreativa, després d'aconseguir frustrar una partida en la platja de Bonança de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz).

L'operació es va iniciar després de la localització en la vesprada de divendres d'una embarcació recreativa, pròxima a la costa, carregada de bonys dels utilitzats per al transporte d'haixix, pel que l'helicòpter va donar el corresponent avís sol·licitant suport.

Mentrestant, els tripulants de l'embarcació contrabandista possiblement es van apercebre del seguiment aeri i van posar rumb directe a la platja de Bonança, en la desembocadura del riu Guadalquivir, per a acabar embarrancant en l'arena i emprendre la fugida terra a dins.

Els observadors de Duanes van saltar a terra per a assegurar l'embarcació i la mercaderia, moment en el qual es van veure envoltats per una gran quantitat de curiosos. Aprofitant esta circumstància, algunes persones van aprofitar per a assetjar als funcionaris i intentar robar la droga, aconseguint escapar amb entre un i dos fardells.

Això va portar al pilot de l'helicòpter a protegir als agents situant l'helicòpter a baixa altura i aconseguint dispersar a la multitud, fins que va arribar el reforç; col·laborant finalment Guàrdia Civil i Policia Nacional en el control de la zona.

Fruit d'esta actuació de la tripulació de l'helicòpter del Servici de Vigilància Duanera es van aconseguir capturar 29 fardells d'haixix i intervindre l'embarcació recreativa, de la qual propietat ja s'està investigant.

Totes les actuacions han sigut posades a disposició del jutjat competent i no es descarta que es produïsquen pròximes detencions, ja que s'han establit diferents vies d'investigació i s'està intentant identificar als responsables de la partida i als de la sostracció de la droga en la platja.

Esta actuació s'emmarca en el pla de control de l'Agència Tributària, que establix com prioritària la vigilància marítima per a la lluita contra el tràfic d'haixix procedent del nord de l'Àfrica.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es