Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària desmantella a Sevilla un centre de distribució de tabac de contraban

Operació contra el contraban de tabac

  • Dos persones han sigut detingudes
  • Capturats 1.351 quilos de picada de tabac

19 de desembre de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han desarticulat un centre d'envasat i manufacturación de picada de tabac localitzat en una nau situada en el terme municipal de La Rinconada, Sevilla.

L'operació, denominada ‘Córner’, es va iniciar el mes de novembre passat quan agents de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Sevilla van detectar l'activitat d'un grup d'individus que presumiblement s'estaven dedicant al processat de tabac en una nau de la localitat de La Rinconada.

El ‘modus operandi ’consistia en preparar grans partides de picada de tabac en paquets de diferents tamanys per a posteriorment distribuir-les per tot el territori nacional a través d'empreses de missatgeria.

D'esta manera, el passat 12 de desembre es va establir un dispositiu de vigilància que va donar com a resultat la intercepció d'una furgoneta carregada de tabac de contraban que eixia de la nau, procedint-se posteriorment a la inspecció la mateixa, on es van trobar més paquets preparats per a la seua distribució.

Fruit de l'actuació de Vigilància Duanera van anar capturats 1.351 quilos de picada de tabac i es va procedir a la detenció de dos individus per un presumpte delicte de contraban.

Tant els efectes intervinguts com els detinguts han sigut llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sevilla.

La investigació seguix oberta, pel que no es descarta que es produïsquen més detencions durant els pròxims dies.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es