Saltar al contingut principal

Intervinguts 125 quilos de cocaïna oculta en la part submergida del casc d'un vaixell en el port de la Luz de Las Palmas

Operació conjuta de Vigilància Duanera i la Guàrdia Civil

  • Es van trobar diversos bonys amb la droga després de comprovar la manipulació dels cargols de la reixeta que donava accés a la cavitat on es trobava l'estupefaent

7 de desembre de 2022.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en coordinació amb la Guàrdia Civil a Las Palmas, en el marc de l'operació ‘Lamba’, va intervindre el passat dia 18 de novembre, 125 quilos de cocaïna en diversos paquets que es trobaven allotjats en la part submergida del casc d'un vaixell mercant procedent del Brasil.

Fruit del seguiment i la vigilància conjunta que realitzen tant l'Agència Tributària com la Guàrdia Civil en les instal·lacions portuàries, es van realitzar les corresponents anàlisis documentals i els primers indicis trobats pels agents de la Guàrdia Civil, van portar a una inspecció més exhaustiva, activant per això al Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Comandància de Las Palmas.

Els bussos especialistes de la Guàrdia Civil, després d'un temps llarg d'immersió i l'exhaustiva inspecció del casc del vaixell mercant, va resultar la troballa de cinc sacs estancs allotjats en la part submergida del casc del vaixell, contenint diversos blocs sòlids.

Els bonys amb la droga es van detectar després de comprovar la manipulació dels cargols de la reixeta que donava accés a la cavitat on es trobava l'estupefaent.

Una vegada extrets de l'aigua els paquets, es van realitzar les comprovacions oportunes del ‘narcotest’, donant com a resultat cocaïna, i llançant tot això un pes de 125 quilos.

A partir d'aquell moment, es van realitzar les corresponents diligencies policials, que van quedar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Las Palmas de Gran Canaria en unió a la substancia intervinguda.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-jBGctfrpnR