Saltar al contingut principal

Detingudes quatre persones en una operació contra el contraban de tabac a Lucena

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Es van intervindre dins d'una furgoneta 640 quilos de tabac picat, de la qual valoració supera els 100.000 euros

  • Confiscades quatre màquines picadores, tres envasadores al buit, una balança i divers material necessari per al contraban de tabac durant un registre domiciliari en la urbanització Disseminat Crist Marroquí

12 de juliol de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Córdoba i agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones en una operació contra el contraban de tabac en la localitat cordovesa de Lucena i han intervingut 640 quilos de tabac picat, de la qual valoració superaria els 100.000 euros.

L'operació, dita "Cykar-Marroqui", va començar en el mes de maig passat, quan els investigadors van tindre coneixement de l'existència d'un xalet, ubicat a la perifèria de Lucena, on s'estaria realitzant una activitat de picat de fulls de tabac per a la seua posterior venda a tercers a través d'Internet mitjançant enviaments per empreses de transporte urgent. A més, este tabac no estaria passant els deguts controles sanitaris, amb el risc afegit que açò suposaria per a la salut dels potencials consumidors.

640 quilos de tabac picat a l'interior d'una furgoneta

Una vegada localitzat l'immoble, els investigadors van detectar a última hora de la vesprada del passat dia 28 de juny com eixia de l'immoble una furgoneta de grans dimensiones. En aquell moment van procedir a donar-li l'alt, comprovant com en el seu interior havia un gran nombre de borses amb tabac picat envasat. Immediatament van procedir a la seua intervenció i van detindre als dos ocupants del vehicle. El tabac confiscat va llançar un pes de 640 quilos, amb un valor estimat en el mercat il·lícit de 104.500 euros.

A l'interior de la furgoneta es van trobar diverses etiquetes d'una empresa de missatgeria amb destins a tot el territori nacional, i per tant, presumptes punts de recepció del tabac a enviar pels detinguts.

Posteriorment es va realitzar una entrada i registre en l'immoble, on es va detindre a una tercera persona, i van confiscar quatre màquines picadores, tres envasadores al buit, una balança i divers material necessari per al contraban de tabac, així com uns 30 quilos de trossos de full de tabac, la primera matèria de la picada que després seria comercialitzada.

Després de diverses gestions posteriors, els investigadors van aconseguir determinar la implicació en els fets d'una quarta persona que va anar detinguda dies després.