Saltar al contingut principal

Detingut un estibador en el port de La Luz per presumpte tràfic de drogues

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Pretenia extraure 13 quilos de cocaïna que estava oculta a l'interior d'un contenidor

  • La droga estaria valorada en 468.000 euros

15 de juliol de 2022.- El Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Las Palmas, en una operació conjunta amb agents de la Secció Fiscal i de Fronteres del port de La Luz ha detingut a un estibador al port de Las Palmas de Gran Canaria per intentar extraure 13 quilos de cocaïna que es trobaven ocults en un contenidor del port.

L'operació va començar després de la realització d'una exhaustiva anàlisi de risc durant els últims mesos sobre la mercaderia que transporten vaixells procedents de Llatinoamèrica i que tenen previst com destí el port de La Luz, ja siga en trànsit o definitiu. Després d'aquella anàlisi, es van seleccionar diversos contenidors estibats en un vaixell procedents del Brasil per a dur a terme un control i seguiment sobre ells.

Durant aquell procés de seguiment i control, el passat dia 30 de juny es va sorprendre a un estibador, que es trobava treballant en aquell moment, manipulant els compartiments de ventilació d'un contenidor refrigerat en una de les terminals de contenidors del port. Este fet va despertar les sospites dels investigadors, que van procedir a la detenció de l'estibador després de comprovar que a l'interior d'un dels compartiments de ventilació del contenidor s'ocultaven un total de dotze bonys rectangulars que contenien cocaïna.

Esta intervenció ha suposat un nou cop a la delinqüència organitzada d'àmbit internacional que usa este tipus de "modus operandi "impedint que la substancia s'introduïra en el mercat il·lícit.

La cocaïna, valorada en uns 468.000 euros, juntament amb el detingut, els indicis i les evidències recollides, van anar lliurades a l'Autoritat Judicial en funcions de Guàrdia de Las Palmas de Gran Canaria, qui va decretar presó preventiva per al presumpte autor dels fets.