Saltar al contingut principal

Desarticulat un clan familiar dedicat al contraban de tabac i marihuana

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Tres persones detingudes per delictes de contraban, tràfic de drogues i defraudació de fluït elèctric

  • Capturats un total de 295 quilos de tabac i 337 plantes de marihuana

4 de juliol de 2022.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en una investigació conjunta, han desarticulat un clan familiar dedicat al contraban de labors del tabac, així com al cultiu i tràfic de marihuana.

L'operació, denominada "Amalfi/Loralco", es va iniciar al començament del mes de juny quan funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Sevilla, en el marc d'una investigació de contraban de tabac, van capturar 295 quilos de picada i van detindre a dos veïns de la localitat sevillana d'Alcolea del Riu.

Després de noves indagacions, es van detectar diversos habitatges en les quals les persones investigades tenien cultius "indoor" de marihuana, iniciant-se en aquell moment una investigació conjunta entre la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Sevilla i l'equip de Policia Judicial de Lora del Río de la Guàrdia Civil.

En el transcurs de la investigació es va comprovar com els habitatges en qüestió estaven enganxades de manera il·legal al subministrament elèctric.

Una vegada identificats als presumptes responsables dels cultius, es va decretar l'entrada i registre per part del Jutjat d'Instrucció número 3 de Lora del Río, donant com a resultat la intervenció de 337 plantes de marihuana i resultant detinguda per estos fets una persona més, sent en total tres els investigats.

Els detinguts, a què se'ls imputen delictes de contraban, contra la salut pública i defraudació de fluït elèctric, juntament amb els efectes i diligencies realitzades, van anar llocs a disposició de l'autoritat judicial.