Saltar al contingut principal

Desarticulada una organització criminal que defraudava impostos en el sector del transporte per carretera

Operació de l'Agència Tributària contra el frau

  • La trama hauria defraudat més de quatre milions d'euros a l'IVA mitjançant l'emissió de factures falses
  • Hi ha quatre persones detingudes, tres membres d'una família i un assessor fiscal que col·laborava en la defraudació

5 de juliol de 2022.- L'Agència Tributària ha desarticulat una organització criminal que defraudava impostos en el sector del transporte per carretera. La trama hauria defraudat més de quatre milions d'euros a l'IVA mitjançant l'emissió de factures falses, entreu els anys 2016 i 2018. Hi ha quatre persones detingudes, tres membres d'una família i un assessor fiscal que col·laborava en la defraudació, acusades de delictes contra la Hisenda Pública, comptable i de falsedat documental i de tinença il·lícita d'armes.

Les investigacions es van iniciar el novembre de 2021, quan l'Àrea d'Inspecció de l'Agència Tributària a Murcia va detectar una trama de societats mercantils que defraudava quantitats milionàries simulant operacions comercials.

La Delegació Especial de l'Agència Tributària de Murcia va denunciar les presumptes conductes il·lícites en la Fiscalia de Delictes Econòmics del TSJ de Murcia, qui al seu torn va denunciar la presumpta comissió d'estos delictes al Jutjat degà de Totana, recaient la instrucció en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Totana. El jutge va encomanar les investigacions a funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària com policia judicial i de l'Àrea d'Inspecció com auxilie judicial.

Durant el primer semestre de l'any 2022 es van identificar i van localitzar els locals i els centres on es podria portar la direcció i gestió de la trama i es van identificar a les persones presumptament responsables.

El passat dia 21 de juny es van realitzar, després de l'autorització del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Totana, les entrades i registres en domicilis particulars, una assessoria, una habitació d'hotel i naus industrials de Mazarrón, Almería i Murcia.

En les entrades i registres es va intervindre documentació i suports informàtics relatius a les operacions comercials i les declaracions fiscals de la trama. A més, es va intervindre una pistola, una escopeta i nombrosa munició.

L'operació s'ha saldat amb la intervenció de 60.000 euros en efectiu i 92 pagarés amb un valor nominal superior als 442.000 euros. A més, s'han bloquejat els saldos de 150 comptes bancaris i s'han travat 143 elements de transporte i 34 immobles.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-OR4rB4UNlB