Saltar al contingut principal

Canvis en la direcció de l'Agència Tributària

El Consell de Ministres del passat 7 de juny va aprovar el nomenament de Jesús Gascón Catalán com secretari de l'Estat d'Hisenda, en substitució d'Héctor Izquierdo, que desenvolupava el càrrec des del gener de 2022.

En el mateix Consell de Ministres es va aprovar el nomenament de Soledad Fernández Doctor com Directora General de l'Agència Tributària, càrrec en el que substituïx a Jesús Gascón.

Jesús Gascón Catalán, secretari de l'Estat d'Hisenda i president de l'Agència Tributària

Jesús Gascón és llicenciat en Dret per la Universitat de Zaragoza i inspector d'Hisenda de l'Estat, interventor i auditor de l'Estat, inspector dels Servicis d'Economia i Hisenda. Fins ara era Director General de l'Agència Tributària, càrrec que ha desenvolupat des del juny de 2018. La seua carrera professional ha estat sempre vinculada a l'administració pública en matèria tributària, ha ocupat els càrrecs de Director General de Tributs, Director del Departament de Gestió Tributària i Director Adjunte del Departament d'Organització, Planificació i Relacions Institucionals de l'Agència Tributària.

Durant estos anys al capdavant de l'Agència Tributària, Jesús Gascón, ha abordat reptes com la gestió de les mesures fiscals adoptades durant la pandèmia per a alleujar la situació econòmica de pimes i autònoms, així com mantindre l'eficiència de l'organisme durant el confinament o en les successives Campanyes de Renda.

Així mateix, Gascón ha continuat amb el procés de modernització de l'Agència Tributària amb l'obertura de noves Administracions Digitals Integrals (ADI), oficines que té com a objectiu atendre telemàticament a contribuents de tot el país. Es tracta d'avançar en l'assistència personalitzada complementària de la presencial impulsada pel Pla Estratègic de l'Agència 2020-2023.

Soledad Fernández Doctor, Directora General de l'Agència Tributària

Soledad Fernández Doctor és Llicenciada en Dret per la Universitat Pontifícia de Comillas-ICADE i Inspectora d'Hisenda de l'Estat. Des del juliol de 2018 ha sigut Delegada Especial de l'Agència Tributària a Madrid.

També ha sigut presidenta del Tribunal Economicoadministratiu Central, Directora del Departament de Gestió Tributària de l'Agència Tributària, Directora de l'Escola d'Hisenda Pública, Directora a Espanya de la Campanya EURO 2002 del Banc Central Europeu, Subdirectora d'Informació i Assistència al Contribuent en el Departament de Gestió Tributària de l'Agència Tributària.

Així mateix, ha desenvolupat el càrrec de Delegada Especial de l'Agència Tributària a Asturias, Delegada Especial Adjunta de l'Agència Tributària a Madrid i Directora Economicofinancera a l'Institut d'Empresa, entre altres càrrecs al Ministeri D'Hisenda i a l'Agència Tributària.