Saltar al contingut principal

Desarticulat un punt de distribució multidroga organitzat després de l'aparença d'un"club cannàbic"

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Un detingut i tres investigats per un supòsit delicte de tràfic de drogues en Fañabé (Adeje)

  • Es van intervindre diversos tipus de drogues que eren enviades a diferents punts de la geografia mitjançant paqueteria postal

24 de juny de 2022.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la unitat UDAIFF de la Guàrdia Civil de Santa Cruz de Tenerife han desarticulat un punt de distribució de diversos tipus de drogues que estava organitzat baix l'aparença d'un"club cannàbic". A més, han detingut a una persona i investigat a unes altres tres per un presumpte delicte de tràfic de drogues en Fañabé (Adeje).

Com a resultat de les inspecciones dutes a terme en els punts d'inspecció fiscal que realitza l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil en els recintes de depòsit duaner, es van detectar diversos enviaments de paquets postals, amb origen al Sud de Tenerife, que contenien diverses quantitats de droga i que estaven sent enviades a Barcelona e Eivissa. Per este motiu, es va procedir, en el marc de l'operació"Blond", a localitzar i identificar als autors d'aquells enviaments.

Les indagues van conduir als investigadors fins un grup organitzat que regenta un "club cannàbic" que estava sent usat com tapadora per a la venda de substancies estupefaents en la població de Fañabé (Adeje).

Després dels oportuns seguiments i investigacions, el passat dia 15 de juny es va detindre a un integrant del grup en el moment en què intentava abandonar la illa en un vol amb destinació a Eivissa, portant en el seu equipatge una gran suma de diners i uns 204 grams de marihuana en dos borses empaquetades al buit. Després de la detenció, es va procedir a realitzar una entrada i registre tant en el local com en la casa dels propietaris del club, on es va intervindre una gran quantitat de diners, marihuana i haixix.

Després de les confiscacions i la detenció, es considera desarticulat el punt de sovintege de drogues organitzat després de l'aparença legal del "club cannàbic".

El detingut va anar traslladat a dependències de la Guàrdia Civil de l'Aeroport Nord de Tenerife, on es van instruir diligencies, passant en el matí del dia 16 de juny a disposició judicial en el Jutjat d'Instrucció núm. 4 de La Laguna.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-tUjFW6ZfjW