Saltar al contingut principal

Manual d'activitats econòmiques

El desenvolupament d'una activitat econòmica, empresarial o professional, implica fer front a obligacions fiscals, tant formals com materials.

Les obligacions fiscals han de complir-se abans d'iniciar l'activitat, durant el desenvolupament de la mateixa i després de finalitzar l'activitat.

Si estàs pensant iniciar una activitat econòmica i vols conéixer les obligacions fiscals necessàries, o si ja estàs desenvolupant una i necessites informar-te, l'Agència Tributària posa a la teua disposició un Manual d'activitats econòmiques, on es recullen de forma breu i sistemàtica les qüestiones més rellevants que afecten a l'exercici d'una activitat econòmica.

El Manual recull qüestiones sobre diversos impostos (impost d'activitats econòmiques, Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, impost sobre societats e impost sobre el valor afegit) i tenint en compte si l'activitat econòmica es realitza per persones físiques (autònoms), persones jurídiques (entitats mercantils) o per entitats sense personalitat jurídica (entre d'altres, herències jacents i comunitats de béns).

La informació recollida en esta guia pot ampliar-se a la seu electrònica de l'Agència Tributària, on, entre altres ajuts, podràs utilitzar el Cercador d'Activitats i les seues obligacions tributàries  una ferramenta que oferix informació sobre l'epígraf o epígrafs de les Tarifes de  IAE que correspondrien a l'activitat consultada.