Saltar al contingut principal

Intervingut al port d'Algesires un contenidor amb més de 100.000 agafes falses

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Han sigut detingudes dos persones acusades d'un presumpte delicte contra la propietat industrial

  • Les agafes, rèpliques d'alta qualitat de marques importants, haurien assolit un valor comercial en el mercat de més de sis milions d'euros

29 de juny de 2022.- La Unitat d'Anàlisi de Riscos (UAR) de la Duana d'Algesires, constada per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Guàrdies Civils de l'Oficina d'Anàlisi i investigació fiscal (ODAIFI) de la Comandància d'Algesires, han intervingut en les instal·lacions del port d'Algesires un contenidor que transportava més de 100.000 falsificacions d'agafes tèxtils.

Els agents, en el marc de les labors d'anàlisi de riscos i inspecció que es realitzen diàriament al port d'Algesires, van detectar un contenidor procedent de la Xina, del qual contingut podia no correspondre's amb la mercaderia declarada.

Davant esta sospita es va procedir a l'obertura del contenidor trobant en el seu interior més de 100.000 agafes tèxtils de conegudes marques internacionals, que haurien assolit un valor comercial en el mercat de més de sis milions d'euros.

Les agafes, principalment roba interior masculí i jerséis, eren rèpliques de gran qualitat en seu acabat, segons van comprovar els agents i van confirmar posteriorment els pèrits de les marques afectades, i tenien com destí la seua venda en el mercat.

Després de nombroses gestions d'investigació realitzades, els agents han pogut localitzar a les empreses responsables de l'enviament, administradors únics dels quals han sigut detinguts com presumptes autors d'un delicte contra la propietat industrial.

Els detinguts juntament amb les diligencies instruïdes i els efectes intervinguts han sigut llocs a disposició de l'autoritat judicial.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-ap2JB4n09f