Saltar al contingut principal

Detinguda una persona amb 1.520 grams d'heroïna a l'aeroport de Bilbao

Operació conjunta de l'Agència Tributària i Guàrdia Civil

  • El passatger procedent d'un vol de Ámsterdam (Holanda) ocultava la droga a l'interior del seu organisme

  • Havia ingerit 132 ‘glans’ d'heroïna, el que suposava un gran risc per a la seua salut

23 de maig de 2022.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de la Unitat d'Anàlisi de Riscos de l'Agència Tributària juntament amb guàrdies civils de l'Oficina d'Anàlisi i Fiscal de l'aeroport de Bilbao, han intervingut 1.520 grams d'heroïna ocults a l'interior del cos d'un passatger procedent de Ámsterdam.

El Servici de Vigilància Duanera i els agents de la ODAIFI, en el marc de les competències de Resguarde Fiscal de l'Estat baix la dependència funcional de la Dependència Regional de Duanes i  IE del País Basc, diàriament realitzen, entre altres actuacions, inspecciones de passatgers i equipatges segons criteris preventius de risc a l'aeroport de Bilbao.

Durant la realització d'una inspecció fiscal d'equipatges del vol procedent de Ámsterdam amb destinació final Bilbao, els agents van observar en un passatger cert nerviosisme, pel que li van realitzar les preguntes habituals de procedència, al que el viatger responia amb respostes inconnexes, revelant finalment que portava una gran quantitat de 'boles de droga' dins del seu organisme.

Immediatament se li va traslladar a l'Hospital Universitari Basurto per tal de poder practicar-li les proves mèdiques corresponents per a salvaguardar la seua integritat física i determinar la quantitat de 'glans' que portava en el seu estómac.

La inspecció radiològica i posterior escàner va acreditar que a l'interior del seu abdomen portava una gran quantitat de cossos estranys pel que immediatament va anar ingressat per a la seua observació i custòdia.

Al resultar positiu l'examen radiològic, es va procedir a la detenció de l'individu per un presumpte delicte de tràfic de drogues, sent custodiat pels agents d'ambdós organismes a l'hospital de Basurto fins la completa evacuació de les 'glans'.

Una vegada que el detingut va expulsar totes les 'boles', els agents van comptabilitzar un total de 132 'glans', les quals van llançar un pes total de 1.520 grams. Després de realitzar la prova narco test la substancia de les glans va donar positiu a heroïna.

Després de rebre l'alta hospitalària per part de personal metge, el detingut juntament amb les diligencies, van anar lliurats al Jutjat d'Instrucció núm. 7 de Bilbao que seguix la causa.