Saltar al contingut principal

Dos detinguts en dos operacions contra el tràfic de drogues a Tenerife

Operacions conjuntes de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • El primer detingut és una persona establida a Las Palmas que va viatjar a Tenerife a recollir un paquet on s'ocultaven 25 quilos d'haixix

  • El segon és un turista britànic que va introduir cinc quilos de marihuana mitjançant paqueteria postal durant la seua estada

27 de maig de 2022.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han realitzat dos operacions en les que han resultat detingudes dos persones per un presumpte delicte de tràfic de drogues.

La primera intervenció va tindre lloc el passat 28 d'abril quan, com a resultat dels punts d'inspecció fiscal que ve realitzant la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Secció de Resguarde Fiscal i Fronteres de l'Aeroport Nord de Santa Cruz de Tenerife en els recintes ADT, es va procedir a la identificació d'un paquet que, d'acord amb el que declara, transportava peces de cotxe, però que realment contenia en el seu interior 25 quilos d'haixix.

Com a conseqüència, els investigadors van procedir a muntar un dispositiu per a identificar al propietari del paquet, que va resultar ser un resident a Gran Canària, des d'on s'havia desplaçat per avió aquell mateix matí per a recollir el paquet. Quan el sospitós es disposava a abandonar la illa en vaixell, va anar interceptat i es va procedir a la seua detenció.

El detingut va anar traslladat a dependències de la Guàrdia Civil del moll de Santa Cruz de Tenerife, on es van instruir diligencies, passant en el matí del dia 29 d'abril a disposició judicial en el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia.

Paqueteria postal amb marihuana

La segona intervenció es va produir el dia 13 de maig, quan es va procedir a la identificació i detenció d'un individu de nacionalitat britànica que es trobava passant un llarg període de vacances, iniciat a principis del mes d'abril, al municipi d'Adeje.

Els investigadors van comprovar que, durant este període, el sospitós va aprofitar per a introduir, mitjançant enviaments de paquets postals procedents de diferents països com el Regne Unit i ELS EUA, diferents quantitats de cabdells de marihuana que van assolir un pes brut total que supera els cinc quilos. Esta droga era remesa al seu domicili vacacional per a, suposadament, procedir a la seua distribució.

El detingut va anar traslladat a dependències de la Guàrdia Civil de Platja de Les Américas, on es van instruir diligencies, passant en el matí del dia 14 a disposició judicial en el Jutjat d'Instrucció d'Arona en funcions de guàrdia.