Saltar al contingut principal

Intervinguts 180 quilos d'haixix en la platja de Balanegra (Almería) després d'un operatiu per terra i mar

Operació de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària

  • La substancia estupefaent era transportada per una embarcació pneumàtica semirígida de dotze metres d'eslora amb dos motors de 300 CV cadascun
  • S'ha detingut a un dels encarregats de transbordar la droga des de l'embarcació a una furgoneta

18 d'octubre de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han intervingut 180 quilos d'haixix que havien sigut alijados des d'una embarcació semirígida en la platja de Balanegra (Almería) i han detingut a una persona.

L'operació va començar el passat 12 d'octubre sobre les 00.30 hores, quan la patrullera ‘Alca’ de Vigilància Duanera, amb base a Almería, va detectar la presència d'una embarcació semirígida que navegava rumb nord en direcció a la zona de la Punta del Riu d'Adra.

Immediatament, es va procedir a un seguiment per mar de l'embarcació, amb suport de les forces desplegades en terra.

Sobre les 02:00 hores, l'embarcació va tocar terra en la platja de Balanegra, on es trobaven unes deu persones, que van començar a transbordar els fardells des de l'embarcació a una furgoneta.

En aquell moment, es va procedir a l'actuació dels funcionaris de Vigilància Duanera, tant per mar com per terra, procedint-se a la intervenció de cinc fardells d'haixix, la detenció d'un dels intervinents en la partida, amb inicials N.L.S, així com la confiscació de diferents aparells de radiocomunicació i 900 litres de combustible.

Es va constatar que l'embarcació utilitzada en la partida era una pneumàtica semirígida de dotze metres d'eslora amb dos motors de 300CV cadascun, de les utilitzades habitualment per al tràfic d'haixix des del Marroc a les costes espanyoles.

Posteriorment, es va procedir a traslladar l'embarcació amb el detingut, la substancia estupefaent i la gasolina intervinguda al port d'Almería, on va quedar depositada provisionalment. L'autoritat judicial competent és el Jutjat d'Instrucció número dos de Berja (Almería) en funcions de guàrdia.

Les investigacions continuen obertes per part de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera a Almería, a fi de poder determinar la identitat de la resta de les persones que van intervindre en la partida.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats;

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es