Saltar al contingut principal

Detingudes dos persones quan realitzaven un ritual neoxamànic amb substancies psicoactives

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Els investigadors van irrompre en un habitatge de Sant Pol de Mar (Barcelona) quan els arrestats començaven una cerimònia davant 23 persones on s'anaven a subministrar diferents psicoactius prohibits i perillosos per a la salut dels assistents
  • En el registre practicat es van intervindre diverses substancies (ayahuasca, gripau esbufegue, granota kambó o mescalina) intruments per al consum, bàscules de pesada, 4.000 euros en efectiu i 2000 dòlars americans
  • A més, ha sigut interceptat un envie postal, remés per un dels detinguts i que contenia gairebé un quilo de mescalina, estupefaent fiscalitzat internacionalment
  • Els investigadors emmarquen als arrestats en les denominades ‘sectes new age’, caracteritzades pel consum d'este tipus de substancies

2 d'abril de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta, han detingut al municipi de Sant Pol de Mar (Barcelona) a dos persones per la seua presumpta participació en els delictes de pertinença a grup criminal, contraban, tràfic de drogues i intrusisme professional, així com per infringir la Llei d'Estrangeria. Els investigadors van irrompre en l'habitatge quan s'iniciava un ritual abans 23 persones on se subministraven substancies psicoactives prohibides i perilloses per a la salut.

L'operació, coordinada per la Comissaria General d'Informació, ha sigut desenvolupada per les Àrees Regionals Operatives de Vigilància Duanera de Madrid i Barcelona i la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona, sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número U d'Arenys de Mar (Barcelona).

Esta intervenció també ha comptat amb la col·laboració de l'Organisme Estatal d'Inspecció de Treball i Seguretat Social juntament amb la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona, a l'haver detectat la presència de ciutadans estrangers en situació irregular que realitzaven diferents tasques, com cuina, manteniment, administració o publicitat, sense un contracte legal, ni alta en matèria de Seguretat Social.

23 assistents al ritual

L'objecte de la investigació se centrava en desarticular un grup dedicat, presumptament, al contraban de substancies que produïxen greu danye a la salut subministrades mitjançant trobades organitzats baix preu. Els investigadors van intervindre juste quan anava a iniciar una celebració en la que es pretenien subministrar estos psicoactius. Els participants, sota els efectes d'estes substancies, es tornen més vulnerables i manipulables el que facilita la seua captació i vinculació al grup.

En el moment del registre, es van trobar a l'interior de l'habitatge 23 persones que anaven a participar en la cerimònia que es va aconseguir interrompre, podent comptabilitzar-se fins un total de cinquanta llits per a allotjar als assistents que participaven en les activitats del grup.

El grup es promocionava a través de xàrcies socials i llocs Web, oferint el subministrament de les substancies psicoactives que es facilitaven, com ara ayahuasca, gripau esbufegue, granota kambo i d'altres similars. En el registre practicat amb motiu de l'operatiu policial es van intervindre 4.000 euros i 2000 dòlars americans en efectiu, diferents quantitats de ayahuasca, gripau esbufegue i granota kambo e fins i tot mescalina, múltiples intruments per al consum d'estes substancies i bàscules de pesada. A més, es va aconseguir interceptar un envie postal que un dels detinguts acabava de remetre amb gairebé un quilo de mescalina, estupefaent fiscalitzat internacionalment.

Segons els investigadors, este tipus de substancies són habitualment utilitzades en el marc de cerimònies practicades per les denominades ‘sectes new age’, concretament en rituals de talle neoxamànic.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-XqeODV67Yu