Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària obté el Premi Ciutadania per la "Nova funcionalitat de l'APP AEAT: pagar, ajornar i consultar"

Per Ordre HFP/851/2023, de 14 de juliol, per la qual es concedixen els Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública, XVI edició, s'ha concedit el Premi Ciutadania a l'Agència Estatal d'Administració Tributària, per la pràctica "Nova funcionalitat de l'app AEAT: pagar, ajornar i consultar" (BOE 24-juliol-2023).

Esta nova funcionalitat fa més àgil la sol·licitud d'ajornament, la consulta i el pagament de deutes, sense limitacions d'horaris, de manera que els contribuents poden estalviar temps i desplaçaments a l'hora de realitzar els tràmits més habituals de l'àmbit recaptatori. A tall d'exemple, cada any més de 233.000 persones físiques sol·liciten ajornaments de pagament en un moment diferent de la presentació de la declaració corresponent, dels quals prop d'un 42% acudixen a les oficines per això.

Amb esta millora, de què també es beneficia qui opte per realitzar els tràmits a través del web de l'Agència (sede.agenciatributaria.gob.es), l'usuari pot sol·licitar ajornaments totals o parcials, consultar l'estat dels seus deutes i obtindre un certificat d'estar al corrent si tenia deutes i realitza els ingressos corresponents, tot això de forma gairebé instantània, amb la consegüent reducció de costos indirectes.

La navegació s'ha dissenyat per a resultar còmoda i intuïtiva, al mateix temps que s'oferix el contingut de manera concreta i senzilla.

També s'ha preparat diversa documentació d'ajuda (guies d'ús i informació addicional a cada una de les opcions que apareixen durant la navegació en l'"APP", així com diversos vídeos explicatius) de fàcil lectura per a qualsevol perfil de contribuents.

Esta millora de l'"APP"se suma a uns altres projectes d'ampliació de servicis complementaris de l'assistència presencial que s'han posat en marxa en els últims temps, cas de les Administracions Digitals Integrals (ADI), les ferramentes d'assistència virtual i els servicis telefònics reforçats.

En els següents enllaços del web de l'Agència es troben disponibles vídeos divulgatius de la funcionalitat premiada:

APP "Agència Tributària ": Visualitze la navegació bàsica de pagament amb sol·licitud de certificat d'estar al corrent en l'APP pagar, ajornar i consultar (versió curta)

APP "Agència Tributària ": Visualitze una demostració de totes les navegacions en l'APP pagar, ajornar i consultar (versió llarga)