Saltar al contingut principal

Intervinguts a Mallorca 7.000 articles falsificats

  • En un operatiu es van descobrir 48 bonys sospitosos de contindre mercaderia falsificada
  • Les investigacions van conduir a identificar els establiments destinataris de la mercaderia, on es van capturar més articles falsificats

7 d'agost de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han decomissat a Mallorca 7.224 articles d'imitació de marques de reconegut prestigi per vulnerar la Llei de Propietat Industrial.

La investigació es va dur a terme després de detectar l'arribada de quaranta-huit bonys sospitosos de contindre mercaderia il·legal o falsificada amb destinació a establiments comercials a Mallorca, que es trobaven organitzats per a rebre-la i distribuir-la.

Una vegada comprovat el contingut de la mercaderia, es van trobar bosses de pell i complements de marques de reconegut prestigi, agafes esportives d'equips de futbol, sabatilles esportives i gorres de diverses marques, que vulneraven presumptament la Llei de Propietat Industrial. La venda d'estos gèneres haguera generat uns beneficis estimats de 637.920 euros.

La intervenció es va realitzar com a resultat de la intensificació de la persecució del trànsit de productes falsificats a través del desenvolupament de noves metodologies d'investigació i de ferramentes de detecció en matèria de gèneres il·lícits.

La investigació continua oberta, trobant-se investigats en el procediment judicial quatre persones com receptors dels articles falsificats destinats a la venda a l'engròs, que presumptament anaven a ser posteriorment destinats a diversos establiments comercials i a la venda ambulant.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-3CwVRdWf8S