Saltar al contingut principal

Intervinguts al port de Vigo 500 quilos de cocaïna oculta a l'interior d'un contenidor

  • L'operació, denominada ‘Catanga-Ràpid’, ha sigut duta a terme pel Grup II de la Udyco de Pontevedra i la Unitat Combinada de Vigo de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària
  • Els 443 paquets de cocaïna haurien tingut en el mercat un valor superior als 12 milions d'euros
  • L'actuació és resultat de la pressió i investigació que duen a terme ambdós organismes per a evitar l'entrada d'esta substancies

29 de desembre de 2023.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de Policia Nacional han intervingut al port de Vigo 500 quilos de cocaïna que es trobava oculta en un contenidor. L'operació conjunta, denominada ‘Catanga-Ràpid’, va anar realitzada dimecres 20 per efectius de la Unitat Combinada de Vigilància Duanera de Vigo i el Grup II de la Udyco de Pontevedra.

La substancia estupefaent es trobava a l'interior d'un contenidor provinent de Panamà i que havia fet escala en diversos ports europeus, per a acabar en la terminal de contenidors de Vigo. La droga es trobava disposada en bosses d'esport sobre la mercaderia legalment declarada en el contenidor, seguint la metodologia del ‘ganxo encegue’ o ‘Rip off’.

Fruit de les investigacions dutes a terme per ambdós organismes, es va poder intervindre la substancia il·lícita, que hauria tingut en el mercat un valor superior als 12 milions d'euros.

L'operació continua oberta, si bé les investigacions apunten a què el destí final de la mercaderia era el port d'Anvers i l'organització que havia de dur a terme el rescate es va trobar amb problemes que van dificultar esta tasca, arribant finalment la substancia al port de Vigo.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-hU295ZrONx