Saltar al contingut principal

Detingut un polissó que transportava més de 100 quilos de cocaïna al costat de l'ancora d'un vaixell mercant

Operació conjunta de l'Agència Tributària, Policia Nacional i Guàrdia Civil

  • S'ocultava, al costat de quatre fardells que contenien la substancia estupefaent, en el compartiment de l'ancora d'un carguero de bandera grega que realitzava una travessia de Colòmbia a Turquia
  • Pretenia realitzar la tècnica de ‘drop off’, ja que els fardells tenien adossat dispositius de geolocalització per poder ser recollits pels seus destinataris en aigües espanyoles

15 de febrer de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb Policia Nacional i Guàrdia Civil, han detingut a un polissó que transportava quatre fardells amb 99 paquets de cocaïna amb un pes de 109 quilos en el compartiment de l'ancora d'un carguero. Pretenia realitzar la tècnica de ‘drop off’ ja que cadascun dels fardells tenien adossats dispositius de geolocalització per poder ser recollits pels seus destinataris en aigües espanyoles.

Les primeres indagues es van iniciar quan, a través de mecanismes de cooperació internacional, els agents van rebre informació per part de les autoritats gregues, comunicant la presència d'una persona a brode d'un vaixell mercant, concretament a l'interior d'un habitacle de difícil accés, en la zona de l'ancora, amb indicis de poder transportar droga.

De Colòmbia a Turquia

El mercant tenia fixada una reducció de la marxa en la zona de l'estretisc de Gibraltar per al proveïment de combustible, moment en el que les autoritats espanyoles van comprovar la veracitat de les informacions rebudes. Una vegada que el vaixell va anar interceptat i va realitzar l'atraque, es va localitzar a una persona en el compartiment de l'ancora i, al costat d'ell, un total de 99 paquets de cocaïna repartits en quatre fardells, pel que va anar arrestat com presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La investigació va determinar que l'home havia accedit al vaixell grimpant pels caps d'amarre, quan partia de Colòmbia, introduint els fardells de cocaïna ajudat per diverses persones de la qual identitat s'investiga.

Pretenia utilitzar la tècnica del ‘drop off’

Les indagues dels agents van permetre detectar dispositius de geolocalització adossats als fardells, amb què es pretenia lliurar la droga pel mètode ‘drop off’. D'esta manera, la droga seria llançada al mar i recollida posteriorment per uns altres membres de l'organització criminal guiats pels dispositius de geolocalització.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-xoU1tRvZXR