Saltar al contingut principal

Desarticulada a Alacant una organització dedicada al cultiu, venda i distribució de drogues i al contraban de tabac

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • L'operatiu s'ha desenvolupat a les localitats de Torrevella, Pilar de l'Horadada, Oriola i Molina del Segura
  • S'ha detingut a nou persones i s'han realitzat cinc entrades i registres intervenint-se 5.000 quilos de full de tabac, 300 plantes de marihuana, 900 grams de cabdells i 800 grams de cocaïna, a més de 14.000 euros en efectiu

17 de febrer de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta, han desarticulat una organització criminal a Alacant que es dedicava al cultiu, venda i distribució de substancies estupefaents i al contraban de tabac.

L'operació, denominada ‘Kubika/Azafran’, va començar amb la investigació per part de Vigilància Duanera a Alacant d'una organització que es dedicava al contraban de tabac. Posteriorment, ja en coordinació amb la Policia Nacional, es va descobrir un complet entramat que incloïa, a més del contraban, la producció de marihuana mitjançant plantacions ‘indoor’ i el tràfic internacional de drogues.

Després de les investigacions, es va descobrir que l'organització criminal distribuïa la substancia estupefaent a països europeus (principalment a Holanda) utilitzant per al transporte de la droga vehicles de turisme dotats d'espais camuflats on s'ocultava la droga.

Com a conseqüència d'això, el passat 8 de febrer es va desenvolupar un operatiu conjunt que va donar lloc a la desarticulació de l'organització criminal, constada per ciutadans polonesos i espanyols amb residència a Alacant i Murcia.

En l'explotació de l'operació es van realitzar cinc entrades i registres a les localitats de Torrevella, Pilar de l'Horadada i Oriola (Alacant) i Molina de Segura (Murcia), resultant detingudes nou persones, d'elles sis de nacionalitat espanyola i tres de nacionalitat polonesa.

En els registres s'ha intervingut 5.000 quilos de full de tabac, 300 plantes de marihuana, 900 grams de cabdells i 800 grams de cocaïna. A més, han confiscat 14.000 euros en efectiu, cinc vehicles, una pistola d'aire comprimit, navalles, ganivets, plaques de matrícula falses i diversos aparells utilitzats per al funcionament de la plantació desmantellada.

L'operació ha sigut desenvolupada per Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Alacant i agents de Policia Judicial (UDYCO) i Seguretat Ciutadana de la Comissaria Provincial d'Alacant i de la Direcció Superior de Murcia amb la col·laboració del G.O.E.S de la Direcció Superior de València, sota la direcció del Jutjat d'Instrucció núm. 1 d'Oriola (Alacant).

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-nJX8LciLgX