Saltar al contingut principal

Confiscats a Cáceres 12 quilos de cabdells de cànnabis enviats per missatgeria des d'Itàlia

Operació de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària

  • Detingudes dos persones acusades d'introduir la droga

20 de febrer de 2023.-Efectius de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Cáceres, en col·laboració amb l'Àrea Regional de Vigilància Duanera de Madrid, han procedit a la confiscació de 12,42 quilos de cabdells de cànnabis i 80 grams de resina d'haixix, així com a la detenció de dos persones de nacionalitat espanyola, residents a Cáceres.

L'operació es va realitzar el passat 31 de gener, coordinada per la Fiscalia de Madrid, mitjançant una entrega controlada de les substancies estupefaents, que eren enviades des d'Itàlia amb destinació a un comerç del centre de la capital de Càceres, utilitzant per a la seua entrega a una empresa de missatgeria.

En l'operatiu es va detindre als dos socis de l'empresa que estava important la droga per un presumpte delicte contra la salut pública i trànsit de substancies estupefaents, sent llocs a disposició judicial. L'Òrgan Judicial ha decretat l'obligació dels investigats de comparéixer cada quinze dies.

Els cabdells de cànnabis, independentment de seu contingut en el psicoactiu tetrahidrocannabinol (THC), estan subjectes a fiscalització segons la Llesta 1 de la Convenció Única de l'ONU sobre Estupefaents de 1961. Per tant, els cabdells de cànnabis només poden ser objecte de producció, distribució o comercialització per a fins mèdics o científics i amb l'autorització legal corresponent.