Saltar al contingut principal

Recuperats al port d'Algesires 24 vehicles d'alta gamma robats als Estats Units

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Els vehicles van arribar al port en contenidors destí del qual era el continent africà
  • El valor de mercat ascendix a dos milions d'euros

20 de febrer de 2023.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació ‘American Stuff’, han recuperat en les instal·lacions del port d'Algesires, 24 vehicles robats als Estats Units.

Els investigadors, en el context de les anàlisis de riscos realitzats al port d'Algesires durant l'any 2022, havien detectat un augment del tràfic il·lícit de vehicles d'alta gamma procedents dels Estats Units a través de contenidors.

Com a conseqüència dels treballs de control, identificació i inspecció de contenidors amb destinació o trànsit a Espanya, que es realitzen diàriament en la terminal de contenidors del port d'Algesires, es va iniciar, a principis d'any, una fase d'intensificació dels servicis orientats a la comprovació de contenidors en trànsit susceptibles de portar vehicles sostrets procedents dels EUA amb destinació a països africans.

Com a resultat de l'operació, s'han capturat durant el mes de gener un total de 24 vehicles d'alta gamma, valor del qual total de mercat ascendix a dos milions d'euros.

Després de les verificacions procedents, els agents van comprovar que es tractava de vehicles robats, sent estos retornats als Estats Units, amb autoritats de les quals s'està col·laborant amb l'objectiu de continuar amb les investigacions.

L'operació ha sigut duta a terme per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària (Unitat Combinada de Vigilància Duanera d'Algesires) i guàrdies civils de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (ODAIFI), ambdós adscrits a la Unitat d'Anàlisi de Risc (UAR) de la Duana d'Algesires.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-ORWDI0nOSG