Saltar al contingut principal

Investigada a Ourense una persona per vendre més de 3.700 parixes de sabatilles falsificades

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Comercialitzava els productes a través d'una pàgina web i diversos perfiles d'una xàrcia social
  • L'investigat havia obtingut més de 200.000 euros com producte de la comercialització il·lícita

22 de febrer de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Ourense i agents de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (E.D.O.A.) de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Ourense han desarticulat una pàgina web de venda de sabatilles a la província d'Ourense. Com a conseqüència de les actuacions, es troba citada en qualitat d'investigada la persona responsable de la pàgina, que havia obtingut més de 200.000 euros com producte de la comercialització il·lícita.

La investigació part de diverses informacions que ja apuntaven a este individu, domiciliat a Ourense, com creador d'una pàgina web a Internet i diversos perfiles en una xàrcia social, que utilitzava per a comercialitzar sabatilles falsificades de diverses marques, gènere que importava des de la Xina, i que distribuïa a Espanya i altres països a Europa i Amèrica mitjançant empreses de paqueteria.

A través d'esta pàgina es publicitava la venda de diversos models de sabatilles de conegudes marques, informant als usuaris de què el calçat ofert era “rèpliques exactes en talles i materials” del producte original, però que no estaven manufacturades en les fàbriques oficials de la marca.

Com a resultat de les investigacions efectuades s'ha descobert que utilitzant este sistema s'haurien comercialitzat en un breu període de temps 3.739 parixes de sabatilles falsificades, obtenint un import total de 219.352 euros, quantitat abonada en el compte habilitada per l'investigat.

Una vegada acreditada indiciàriament la comissió d'un supòsit delicte contra la propietat industrial i podent atribuir la suposada autoria s'ha procedit a la citació, en qualitat d'investigat, del creador de la referida pàgina web.