Saltar al contingut principal

Desarticulat a Asturias un "laboratori casolà" dedicat a recuperar ketamina impregnada en material tèxtil

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • La droga es va detectar en un paquet postal en l'aeroport de Foronda (Àlaba)
  • S'ha detingut a una persona

23 de febrer de 2023.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han detingut a una persona per introduir 1,5 quilos de ketamina impregnada en material tèxtil i han desmantellat el ‘laboratori casolà’ d'Asturias on s'extreia la substancia estupefaent.

L'operació es va iniciar el passat dia 8 de febrer, quan funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària al País Basc i agents de la Guàrdia Civil, integrats en la Unitat d'Anàlisi de Risc de la Dependència Regional de Duanes i IE del País Basc, van detectar un envie postal susceptible d'ocultar una substancia que poguera ser estupefaent.

Després de dur a terme les corresponents comprovacions, es va determinar que el paquet contenia 1,5 quilos de ketamina, i que la droga es trobava impregnada en un material tèxtil. El paquet tenia com destí un altre punt de la geografia nacional i el remitent pretenia fer-ho arribar mitjançant envie postal.

Gestions posteriors van permetre esbrinar que l'enviament havia sigut realitzat des de Bangla Desh i que tenia com destí el municipi del Berrón-Siero (Asturias). Després de coordinar la investigació amb el Servici de Vigilància Duanera i la Guàrdia Civil d'aquella demarcació, es va aconseguir identificar a la persona que havia de rebre l'enviament, un veí de la citada província.

Finalment, i comptant amb la preceptiva autorització judicial, el passat dia 14 de febrer es van emportar una sèrie d'actuacions que van permetre la seua detenció i posada a disposició judicial per un presumpte delicte de tràfic de drogues.

‘Laboratori casolà’

Després de realitzar l'entrada i registre en el domicili del detingut, es va comprovar que estava sent utilitzat com laboratori per a extraure la droga del material tèxtil en què venia impregnada. En l'habitatge es van trobar tant útils per a la realització del procés com 75 tovalloles ja tractades, el que denota l'exercici d'una activitat il·legal de rellevància i continuada en el temps.

Amb esta actuació es dóna per desarticulada una de les vies d'entrada d'este tipus de droga tant en la comunitat autònoma del Principat d'Astúries com en la de Galícia, llocs de distribució de la droga.