Saltar al contingut principal

Confiscats al port de Málaga més de 600 quilos de cocaïna oculta en un carregament de plàtans

Operació conjunta de l'Agència Tributària i Policia Nacional

  • L'anàlisi detallat de les dites ‘rutes escalfes’ de la droga va portar a la detecció d'un contenidor procedent d'Amèrica del Sud

27 de febrer de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb Policia Nacional, han capturat a Málaga més de 600 quilograms de cocaïna camuflats entre plàtans d'un carregament procedent d'Amèrica del Sud.

Els grups d'investigació porten treballant des de fa mesos en l'estudi detallat de les conegudes com ‘rutes escalfes ’; és a dir, d'aquelles zones que presumiblement serien utilitzades per organitzacions criminals per a la introducció de substancies estupefaents en contenidors. Al començament d'este mes, l'anàlisi comparativa de diferents enviaments i d'incidències presentades en la cadena de distribució, va alçar les sospites dels investigadors sobre un contenidor, pel que es va establir un dispositiu conjunt per a procedir a la seua inspecció.

A l'obrir l'equipament es va confirmar que, entreu la mercaderia legal transportada, s'ocultava en el seu interior més de 600 quilos de cocaïna, valor del qual en el mercat superaria els 21 milions d'euros, procedint-se a la seua captura.

Esta actuació suposa un important cop a les organitzacions internacionals dedicades al transporte internacional de cocaïna que operen al nostre país aprofitant operacions de comerç internacional de mercaderies, i que introduïxen en origen grans quantitats de substancia estupefaent i l'extrauen en destí aprofitant l'estructura mercantil existent.

Les actuacions realitzades, juntament amb els efectes i mercaderia capturada, han sigut posades a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'incidències de Málaga.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-STqI8BkbQZ