Saltar al contingut principal

Interceptats més d'un miler de telèfons mòbils al port de Tarifa

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Els terminals van anar localitzats ocults en un vehicle quan es disposava a embarcar amb destinació a Tànger
  • El valor de mercat dels telèfons intervinguts supera els 125.000 euros

3 de febrer de 2023.- Funcionaris de l'Agència Tributària i guàrdies civils de la Secció Fiscal de Tarifa, han interceptat en les instal·lacions del port de Tarifa més de 1.300 telèfons mòbils ocults en un vehicle.

Els fets van ocórrer mentres els funcionaris realitzaven el control habitual en la zona habilitada per a la inspecció de vehicles que embarquen diàriament amb destinació a Tànger.

Durant el registre d'un vehicle els agents van trobar ocults en la roda de reposat i davall dels assentaments del darrere, la quantitat de més de 1.300 telèfons mòbils de diferents marques (Apple, Samsung, Xiaomi i Aquos), valor del qual en el mercat supera els 125.000 euros.

El vehicle anava ocupat per dos persones d'origen marroquí que no van presentar cap documentació que emparara l'origen legal dels terminals, els quals han quedat intervinguts en dependències de la Duana de Tarifa.

Els agents han pogut saber que els telèfons han arribat a Tarifa procedents d'uns altres països europeus i han obert una investigació per a verificar el seu possible origen il·lícit.