Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil detenen als 14 membres de la xàrcia que va introduir a Lleida un rotor de dotze tones amb 620 quilos de cocaïna

  • Les dues últimes detencions es van efectuar el passat 28 de juny a Barcelona i Yebes (Guadalajara)

  • Igualment, les investigacions realitzades i la col·laboració amb la DEA dels EUA, va permetre a les autoritats panamenyes intervindre 400 quilos més de cocaïna al país centreamericà

20 de juliol de 2023.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han completat l'operació ‘Street-22’ amb la detenció dels 14 membres de la xàrcia que havia introduït a Lleida 620 quilos de cocaïna ocults en un rotor de dotze tones el mes de gener passat de 2022.

L'operació va finalitzar el 28 de juny passat, quan membres de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Catalunya i de Castella-la Manxa i agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, van procedir a la detenció de dos persones, ambdós homes de nacionalitats espanyola i colombiana, de 42 i 36 anys d'edat respectivament, com presumptes autors dels delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i emblanquine de capitals.

Les detencions es van produir després de realitzar dos entrades i registres en dos domicilis de les localitats de Barcelona i Yebes (Guadalajara), en les que, a més, es van intervindre 181.440 euros en metàl·lic, 22 grams de cocaïna, 104 grams d'haixix i 534 grams de marihuana.

La denominada Operació ‘Street-22’, és una operació conjunta realitzada entre Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil de la Comandància de Lleida, en què el gener passat de 2022 van confiscar 620 quilos de cocaïna oculta en un gran rotor de 12 tones, la qual havia arribat al port de Barcelona procedent de Panamà, i que tenia per destí una societat administrador del qual era un ciutadà resident a Lleida. Com a conseqüència d'esta captura, es va procedir a la detenció d'un primer membre de l'organització.

Amb esta operació, la més important realitzada a Lleida en els últims anys quant a la intervenció de cocaïna, s'ha aconseguit desarticular completament l'organització dedicada al tràfic de drogues que operava en el territori nacional des de Lleida capital després de la detenció o imputació dels seus 14 integrants, (sis detinguts i huit imputats) als que se'ls imputen els delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i emblanquine de capitals.

Altres resultats de l'operació

Gràcies a les investigacions, la cooperació internacional i la informació facilitada per la UOPJ Lleida, després de reunions mantingudes amb la DEA dels EUA (Drug Enforcement Administration) es va aconseguir que les Autoritats Panamenyes intervingueren la quantitat de 400 quilos de cocaïna a Panamà.

En total, l'operació ‘Street-22’ s'ha saldat amb la intervenció de cinc vehicles, prop de 190.000 euros en metàl·lic i més de 1.000 quilos de cocaïna. Cal destacar el total implicació tant del Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Lleida com de la Fiscalia, els quals han facilitat amb la seua tasca l'aclariment dels fets passats.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-BKON2LPTCs