Saltar al contingut principal

Detingudes quatre persones relacionades amb diverses plantacions de marihuana i un laboratori clandestí a Tenerife

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • S'han realitzat tres registres en els que han confiscat 716 plantes de marihuana, sis quilos de cabdells i més de 6.000 euros en efectiu

  • A més, s'ha intervingut diversa maquinària utilitzada per a modificar substancies derivades del cànnabis i incrementar els seus nivells de comence actiu

20 de juliol de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta denominada ‘Lobo’, han detingut a quatre persones relacionades amb diverses plantacions de marihuana, un laboratori clandestí i un club cannàbic situats a la illa de Tenerife.

L'operació va tindre lloc el passat 12 de juny, quan membres d'ambdós cossos van procedir a l'entrada i registre, en les localitats de San Andrés i Abades (Tenerife), d'un club cannàbic i dos domicilis que ocultaven un laboratori clandestí i diverses plantacions ‘indoor’ de cànnabis. Els agents havien comprovat que en el club es realitzaven vendes de substancies estupefaents per a ser consumides per persones no sòcies a l'exterior del local.

Com a conseqüència dels registres, es va procedir a la detenció de quatre persones que es trobaven a l'interior dels immobles realitzant labors de custòdia i vigilància, així com de cultiu, processament i venda de les substancies estupefaents. Entre els detinguts es troba un ciutadà de nacionalitat italiana que es venia publicitant en xàrcies socials, i en diversos esdeveniments en els que era ponent com “el millor extractor i ‘biotechnology’ man” de resina d'haixix, denominació que es donava a si mateix para destacar la seua tasca a l'hora de potenciar el principi actiu (tetrahidrocannabinol, THC) i, amb això, els efectes del producte en l'organisme humà.

Els registres es van saldar amb la captura de 716 plantes de marihuana, sis quilos de cabdells de marihuana envasats, 146 grams d'haixix, 628 grams de resina d'haixix, 100 grams de pol·len, 50 grams de bolets al·lucinògenes, 28 cigarrets manufacturats per a consumir, 112 botes amb resina d'haixix d'alta concentració de THC i 6.490 euros en efectiu.

A més, va confiscar divers material, entre el qual destaca una premsa hidràulica i una màquina liofilizadora de gran valor, utilitzada per a sotmetre a les plantes de cànnabis a processos encaminats a obtindre la resina, haixix i pol·len de més qualitat.

Productes modificats per a reforçar els seus efectes

Els agents van constatar que els productes derivats de la marihuana que es van trobar haurien sigut modificats a través de diferents processos per a potenciar seu comence actiu i així produir majors efectes.

Els detinguts van anar traslladats a dependències de la Secció Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil del Port de Santa Cruz de Tenerife, on es van instruir diligencies, al costat de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera, per a posteriorment posar als detinguts i els efectes a disposició judicial en el Jutjat d'Instrucció número 4 de Granadilla d'Abona, a Tenerife.