Saltar al contingut principal

Intervingudes més de 1.400 pastilles de sildenafilo i quatre botes potenciadors sexuals masculins a l'aeroport de Bilbao

  • Una de les actuacions es va saldar amb la captura de 764 pastilles potenciadores sexuals i quatre botes a un passatger procedent del Senegal, atribuint-li l'autoria d'un delicte contra la salut pública en matèria de medicaments

  • En les altres dos captures es van alçar sengles actes per infracció en matèria de contraban, la primera a una passatgera també procedent del Senegal que portava 400 comprimits estimuladors sexuals masculins i la segona a un passatger procedent de Colòmbia, que transportava 292 pastilles de sildenafilo

  • Les captures es van desenvolupar en tres vols diferents que tenien com destí l'aeroport de Bilbao

04 de juliol de 2023.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària juntament amb Guàrdies civils de la Secció Fiscal i de Fronteres de l'aeroport de Bilbao han intervingut 1.456 pastilles de sildenafilo i quatre botes potenciadors sexuals en tres actuacions diferents i en el mateix dia.

Els investigadors del Servici de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil que actuen en qualitat de Resguarde Fiscal de l'Estat, baix la dependència funcional de la Dependència Regional de Duanes i IE del País Basc de l'AEAT, diàriament realitzen, entre altres actuacions, inspecciones de passatgers i equipatges segons criteris preventius de risc a l'aeroport de Bilbao.

El passat 20 de juny, van realitzar la revisió i inspecció de l'equipatge que portava un viatger procedent del Senegal via Lisboa, qui prèviament havia manifestat no portar nada susceptible de declarar en el recinte duaner.

Els agents van descobrir a l'interior d'una maleta que formava part del seu equipatge, 312 pastilles de 200 mg, 120 pastilles de 150 mg, 160 pastilles de 100 mg i 172 pastilles de 50 mg totes elles del mateix component de citrato de sildenafilo al costat de quatre botes de gel de 50 ml del mateix excipient.

Per tals fets van anar intervinguts els fàrmacs, atribuint al passatger l'autoria d'un delicte contra la salut pública en matèria de medicaments.

Esta actuació no va anar l'única realitzada aquell mateix dia en matèria de medicaments potenciadors sexuals masculins. En un altre vole procedent del Senegal, però esta vegada amb escala realitzada a Madrid, els agents van trobar en l'equipatge facturat d'una passatgera 400 pastilles de 100 mg de sildenafilo, intervenint els comprimits i alçant una acta – denuncia per infracció de contraban en matèria de medicaments a la viatgera.

La tercera captura es va realitzar en un vol procedent de Colòmbia i també via Madrid, quan es va inspeccionar l'equipatge d'un passatger, en què van trobar entre les seues pertinences personals 292 comprimits de 50 mg de sildenafilo. Els agents van procedir a la seua captura i a denunciar al passatger pels mateixos fets que en el cas anterior.

Cal destacar que les tres operacions van anar desenvolupades el mateix dia i en vols diferents, sense tindre presumptament relació entre si els autors.