Saltar al contingut principal

Intervinguts a Las Palmas prop de 700 articles falsificats de diferents marques

Operació conjunta d'Agència Tributària i Policia Autonòmica Canària

  • Una persona investigada després de localitzar en un local de venda al públic els articles

13 de juny de 2023.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i el Cos General de la Policia Canària (CGPC) han intervingut, en un local d'un conegut centre comercial de Las Palmas de Gran Canaria, prop de 700 articles de diferents marques de reconegut prestigi per un delicte contra la propietat industrial. A més, s'ha investigat al responsable del local comercial.

L'operació es va iniciar quan, com a resultat de la investigació realitzada per la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Las Palmas en matèria de propietat industrial, es va detectar en un centre comercial de Las Palmas un local que, aparentment, oferia este tipus de productes.

Una vegada comprovada esta circumstància, se'n va recordar amb la Policia Autonòmica Canària explotar esta informació conjuntament, i es va procedir, el passat 1 de juny, a l'entrada i registre en el local sospitós.

Com a resultat de l'operació, s'han intervingut prop de 700 articles, principalment bosses i carteres, que vulneren els drets de la propietat industrial de diferents titulars. Segons l'estimació dels pèrits especialitzats, els articles intervinguts tindrien un valor de 440.000 euros.

El trànsit d'este tipus de mercaderies falsificades o que vulneren les normes d'homologació de béns de consum en general, suposa una amenaça a la protecció dels consumidors, a la salut, a la seguretat i a uns altres interessos públics.

En els últims anys els servicis de Duanes han prestat especial atenció a estos sectors de risc, duent a terme accions operatives coordinades i conjuntes a escala nacional i internacional i impulsades des de l'Organització Mundial de Duanes, OLAF (Oficina de lluita contra el frau de la Comissió Europea) i Europol, entre d'altres.