Saltar al contingut principal

Intervinguts 65 quilos de cocaïna ocults en un bidó de sucre de canya al port de Málaga

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • La droga, disposada en paquets rectangulars d'un quilo cadascun, estava oculta en un bidó de melassa de canya
  • Han sigut detingudes tres persones, entre les que es troba l'administrador de l'empresa importadora, relacionat amb el crim organitzat i el tràfic de drogues

17 de juny de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents de Policia Nacional, han intervingut 65 quilos de cocaïna ocults en la mercaderia transportada a l'interior d'un contenidor que havia arribat al Port de Málaga procedent de Sudamerica. La droga, disposada en paquets rectangulars d'un quilo cadascun, estava oculta en un bidó de melassa de sucre de canya. Han sigut detingudes tres persones, entre les que es troba l'administrador de l'empresa importadora, presumptament relacionat amb el crim organitzat i el tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el mes de maig quan es va tindre coneixement de l'existència d'un contenidor que podria ser empleat per al trànsit de substancies estupefaents. Després de diverses indagues al voltant de l'empresa exportadora del contenidor, així com al seu administrador, els agents van detectar moviments sospitosos en la importació i exportació relacionada amb fruites procedents d'Amèrica del Sud.

Paquets rectangulars d'un quilo

Amb l'avanç de les investigacions sobre l'entorn de l'empresa importadora, es va aconseguir identificar el contenidor que transportava la melassa, destí del qual era el port de Málaga.

Una vegada que el contenidor va arribar a la capital malaguenya es va realitzar una inspecció exhaustiva del mateix per part dels investigadors, localitzant 65 quilos de cocaïna, disposada en paquets rectangulars d'un quilo cadascun, a l'interior d'un bidó de sucre de canya.

El color fosc de la matèria i seu elevada densitat cap que els paquets es camuflaren en el fluït, trobant-se dispersos prop de la superfície sense que s'apreciaren a primera vista.

Després de comprovar que la droga anava a ser traslladada des del port de Málaga fins una nau industrial d'un polígon industrial situat en la localitat malaguenya de Coín, es va establir un dispositiu en el que es va detindre a tres persones, entre les que es trobava l'administrador de l'empresa importadora.

La investigació s'ha dut a terme per Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de manera conjunta amb agents de la Policia Nacional en el marc del EMPACT (Plataforma Multidisciplinària Europea contra les Amenaces Delictives). A través d'este marc, els Estats membres de la Unió Europea, les agències i altres socis de la UE col·laboren estretament per a fer front a les principals amenaces delictives mitjançant accions operatives conjuntes concebudes per a desarticular les xàrcies delictives, seus estructures i els seus models de negoci. La investigació desenvolupada en este marc ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea dins del suport que es dóna als Estats membres per a combatre la criminalitat en camps com el trànsit de cànnabis, heroïna i cocaïna entre altres matèries.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-i2NDNED7q4