Saltar al contingut principal

Fi del termini per a la presentació de declaracions Renda i Patrimoni 2022, quan resulten per ingressar i el seu pagament es domicilie en compte bancari

Dimarts 27 de juny de 2023 finalitza el termini per a presentar les declaracions de Renda 2022 i Patrimoni 2022, sempre que el resultat de la declaració siga per ingressar i el seu pagament es domicilie en un compte bancari.

No obstant això, si s'opta per domiciliar únicament el segon termini, la declaració podrà realitzar-se fins el 30 de juny de 2023 inclusivament.

Domiciliar el pagament significa que es pot presentar la declaració de la Renda i de Patrimoni qualsevol dia, fins el 27 de juny, però el pagament no es farà efectiu fins el 30 de juny, últim dia de la Campanya de Renda. La domiciliació és independent del fraccionament del pagament en dos terminis (el segon, el 6 de novembre).

En el supòsit de declaracions per ingressar pagament del qual total no es realitza mitjançant domiciliació bancària és possible realitzar el pagament mitjançant transferència (amb reconeixement de deute), o bé podràs obtindre un document d'ingrés que li permetrà efectuar el pagament en una entitat col·laboradora. També és possible la seua presentació amb sol·licitud d'ajornament o fraccionament, compensació, o mitjançant entrega de béns del Patrimoni Històric Espanyol.

Pots trobar més informació en el Manual pràctic de Renda 2022, en l'apartat Pagament del deute tributari de  l' IRPF  del Capítol 1 sobre la Campanya de la declaració de Renda 2022.