Saltar al contingut principal

Desmantellats a Gran Canària diversos cultius de marihuana i un club cannàbic

  • Hi ha dos persones detingudes

  • Es van descobrir 600 plantes en diversos cultius localitzats en una finca de Gáldar

29 de juny de 2023.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, Guàrdia Civil i el Cos General de la Policia Canària han desmantellat a Gran Canària un ‘club cannàbic’ on es comercialitzava droga i una plantació de marihuana ubicada en una finca amb més de 600 plantes, on es produïen les vendes del club. A més, han procedit a la detenció de dos persones per un delicte contra la salut pública.

L'operació, denominada ‘Atacayte’ va arrancar el 2022, quan els investigadors van descobrir l'existència d'una ‘associació cannàbica’, ubicada a la localitat de Las Palmas de Gran Canaria, que es dedicava a la venda de marihuana i processats i derivats de l'haixix.

Una vegada realitzades les investigacions oportunes i realitzats els seguiments necessaris, els investigadors van localitzar l'origen de la substancia i el lloc on es produïen les substancies que proveïen al ‘club cannàbic’. Aquell lloc era un habitatge amb finca ubicada al municipi de Gáldar.

Posteriorment, Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, Guàrdia Civil i Policia Canària van dur a terme, el passat dia 22 de juny, dos entrades i registres. El primer, en la finca de Galdar, on es va detindre a dos persones i es van capturar més de 600 plantes de marihuana. La plantació comptava amb unes avançades instal·lacions per al cultiu, desenvolupament i preparació per a la distribució.

Durant el registre practicat, els investigadors van trobar zones diferenciades per al desenvolupament de les plantes segons seu estat de creixement, sistemes de ventilació i extracció d'aire, sistema de filtrat d'aigua i potents equips d'il·luminació, capaç tot això de garantir un cultiu ràpid en òptimes condicions. Les instal·lacions també comptaven amb zones d'assecat i desfulle per a la seua posterior distribució.

Paral·lelament, es va realitzar una altra entrada i registre en el ‘club cannàbic’, on es van capturar 18 plantes, més d'un quilo de cabdells de marihuana ja secs disposats per al seu consum, peces d'haixix i diners en efectiu.

Els responsables de la tinença de les substancies intervingudes han sigut identificats, quedant totes les actuacions a disposició del corresponent jutjat de guàrdia de Santa María de Guia. 

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-9Po11vf1bE