Saltar al contingut principal

L'ètica a l'Administració Tributària

El  Blog Fiscal de Crònica Tributària, una setmana més, publica una entrada sobre diferents aspectes de la fiscalitat. Dimecres 8 de març es va publicar una entrada escrita per Diego Loma-Osorio Lerena, advocat de l'Estat i Director del Servici Jurídic de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, amb el títol “L'ètica a l'Administració Tributària ”, que resulta especialment oportuna després de la recent publicació del codi ètic per a l'Agència Tributària.

En l'entrada, l'autor reflexiona sobre la necessitat que té qualsevol organització, siga pública o privada, de sotmetre la seua actuació a un conjunt de valors i normes de conducta que conformen un model ètic i afavorir que els seus membres tinguen comportaments ètics.

Crida l'atenció sobre la necessitat de què el model ètic, inicialment recollit en el Codi Ètic per a l'Agència Tributària, es vaja desenvolupant conforme es plantegen qüestiones concretes a la Comissió Consultiva d'Ètica de l'Agència Tributària, que és l'òrgan encarregat d'anar resolent-les, i es publiquen les seues respostes.

Lee l'entrada al complet