Saltar al contingut principal

Desarticulada una organització criminal internacional dedicada al tràfic d'espècies protegides

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional al costat de la Policia Marítima de Portugal

  • Intervingudes més de 400 quilos d'angules pescades de manera il·legal en el riu Miño sense les preceptives llicencies i permisos.
  • Detingudes dos persones a Pontevedra i realitzades dos entrades i registres on s'han intervingut prop de 77.000 euros, mentre que a Portugal s'han realitzat nou entrades i registres, imputades onze persones i intervinguts sis vehicles.

16 de març de 2023.- Funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb la Policia Nacional i la Policia Marítima de Portugal i la Unitat Adscrita de Galícia, han desarticulat una organització criminal internacional dedicada, presumptament, al tràfic d'espècies protegides. Han sigut intervingudes 400 quilos d'angules i dos persones han sigut detingudes a Pontevedra a més de realitzar-se dos entrades i registres, amb la col·laboració de veterinaris del Servici de Guardacostes de la Xunta de Galicia, on s'han intervingut prop de 77.000 euros. A més, a Portugal s'han dut a terme nou entrades i registres, han resultat imputades onze persones i s'han intervingut sis vehicles.

Els principals membres d'esta organització estaven a Portugal, amb ramificacions a Espanya, i es dedicaven a l'adquisició, emmagatzematge, distribució e fins i tot exportació d'angules pescades de manera il·legal en el riu Miño faltant dels permisos i llicencies corresponents.

Després de recollir indicis suficients, els investigadors van decidir explotar l'operació en ambdós països, fent ús per això dels diferents mecanismes de coordinació i col·laboració policial internacional.

A Espanya es van realitzar dos entrades i registres i es va arrestar a dos persones a Pontevedra. Els agents van intervindre gairebé 77.000 euros i 400 quilos d'angules que van quedar a disposició del jutjat en virtut de dos ordes europees d'investigació procedents de Portugal i tramitades a través de Eurojust.

A Portugal, la Policia Marítima, a més de participar en les actuacions desenvolupades a Espanya, va realitzar nou entrades i registres e va imputar a onze persones més com membres de la presumpta organització criminal internacional. També es van intervindre sis vehicles.

A tots els arrestats se'ls imputa presumptes delictes de tràfic d'espècies protegides, falsedat documental, frau d'IVA i possibles infraccions de contraban.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-ZJX7C6rZGo