Saltar al contingut principal

Confiscats més de 16.000 articles falsificats i 80 caixes de màscares caducades a Las Palmas

Operació conjunta de l'Agència Tributària, el Cos General de la Policia Canària i la Policia Local d'Agüimes

  • S'han realitzat registres en un local al carrer La Naval de Las Palmas de Gran Canaria i dos naus industrials a la localitat d'Agüimes, al sud de la illa
  • La mercaderia intervinguda té una valoració pròxima als 5 milions d'euros
  • Hi ha cinc persones de nacionalitat la Xina i residents a les Canarias imputades per un delicte contra la Propietat Industrial

7 de març de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents del Cos General de la Policia Canària i de la Policia Local d'Agüimes, han intervingut més 16.000 productes falsificats de marques exclusives i 80 caixes de màscares caducades a Las Palmas de Gran Canaria. Hi ha cinc persones de nacionalitat xinesa investigades.

Les investigacions es van iniciar per la Unitat d'Anàlisi de Regs de la Duana Marítima del port de Las Palmas, que va detectar enviaments de mercaderia falsificada amb origen la Xina i destí a un comerciant resident a la illa de Gran Canària.

A partir d'aquell moment, es va iniciar un dispositiu de vigilància i comprovació per part de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Las Palmas de Gran Canaria que va determinar l'existència de les naus i el local de venda al públic. La intervenció final es va coordinar amb el Cos General de la Policia Canària i la Policia Local d'Agüimes, a l'efecte de simultaniejar les intervencions de manera coordinada en ambdós municipis. En esta fase d'explotació es va realitzar el registre d'un basar a Las Palmas de Gran Canaria i dos emmagatzemes a la localitat d'Agüimes, al sud de la illa.

Després dels registres es van intervindre les màscares i les falsificacions. Estos articles intervinguts podrien tindre un valor pròxim als 5 milions d'euros segons l'estimació dels pèrits especialitzats.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es