Saltar al contingut principal

Desmantellat a Lanzarote un "club cannàbic" utilitzat com punt de venda de drogues i diversos cultius "indoor"

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Tres persones detingudes després de localitzar en un domicili diversos cultius ‘indoor’ amb gairebé 300 plantes, així com elements per al tractament del cànnabis

18 de maig de 2023.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil de la Comandància de Las Palmas, en el marc de l'operació conjunta ‘Patrycios’, han desmantellat a Lanzarote un punt de venda de droga camuflat com una associació o ‘club cannàbic’ i una plantació de marihuana ubicada a l'interior d'un habitatge amb 298 plantes destinades a proveir les vendes il·legals del club. A més, han procedit a la detenció de tres persones per un delicte contra la salut pública.

L'operació es va iniciar el novembre de 2022, quan els investigadors van comprovar com una ‘associació cannàbica’ ubicada a la localitat de Tías es dedicava a la venda de marihuana i processats i derivats de l'haixix.

Després de les indagues policials oportunes i els seguiments necessaris, els investigadors van aconseguir localitzar i identificar l'origen de la substancia i el lloc de proveïment del ‘club cannàbic’, tractant-se d'un habitatge ubicat en el municipi de Tahiche.

Ja en la fase d'explotació de l'operació, Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil van dur a terme el passat dia 15 de maig dos entrades i registres. El primer, en l'habitatge de Tahiche, on es va procedir a la detenció de dos persones i la captura de 298 plantes de marihuana, 2,5 quilos de cabdells, 8 quilos de picada de marihuana, 94 grams marihuana i 89 botes amb derivats haixix.

D'altra banda, i amb l'objectiu de conéixer i verificar el destí d'este cultiu, es va realitzar una altra entrada i registre en el ‘club cannàbic’, on es van capturar 607 grams de cabdells de marihuana, 97 grams d'haixix, 21 grams de picada de marihuana, 22 botes amb líquid derivat cànnabis, 20 cigarrets de marihuana, 15 botes amb resina d'haixix, productes alimentaris d'haixix, diners en efectiu i
quatre xeringues preparades amb 500 ml de THC líquid, motiu pel qual es va procedir a la detenció de tres persones per  la presumpta autoria d'un delicte de tràfic de drogues.

Amb esta operació queda desmantellat el punt de venda de derivats cannàbics del municipi de Tías i la plantació que el proveïa, identificant-se als responsables de la tinença de tots els objectes i substancies intervingudes, quedant totes les actuacions a disposició del corresponent jutjat de guàrdia d'Arrecife.  

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-K7FZrgGOr1