Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura més de 16.000 paquets de cigarrets de contraban a Jerez de la Frontera

Lluita contra el contraban de tabac

  • Una persona ha sigut detinguda per la seua presumpta implicació en els fets
  • El valor del tabac confiscat supera els 73.000 euros

19 de maig de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han procedit el passat 9 de maig a Jerez de la Frontera (Cádiz) a la captura de més de 16.000 paquets de cigarrets de diverses marques comercials i a la detenció d'una persona com presumpte responsable d'un delicte de contraban.

En l'operatiu realitzat contra el contraban de tabac procedent del Campo de Gibraltar es va desplegar un dispositiu de vigilància i seguiment després del qual es va aconseguir identificar, tant el vehicle dedicat al transporte, com el magatzem de la localitat de Jerez on s'ocultava el gènere de contraban.

Posteriorment, els investigadors de Vigilància Duanera van procedir a la immediata detenció del conductor del vehicle com presumpte responsable d'un delicte de contraban i a la confiscació del tabac localitzat a l'interior del vehicle i en el magatzem.

El valor de les labors del tabac confiscades supera els 73.000 euros, estant en 15.000 euros el límit establit per la llei per a diferenciar el delicte de la infracció administrativa de contraban quan es tracta d'este tipus de gènere estancat.

Finalitzat l'operatiu, tant el detingut com el tabac intervingut van anar traslladats a les dependències de Vigilància Duanera a Jerez per tal de formalitzar les actuacions pertinents.

Totes les actuacions, vehicle, efectes i gènere intervingut, juntament amb el detingut van anar llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia dels de Jerez de la Frontera.

Esta actuació forma part del pla de control establit per l'Agència Tributària en la lluita contra el contraban.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es