Saltar al contingut principal

Intervingut al port d'Algesires un contenidor amb 322 quilos de cocaïna

Operació conjunta d'Agència Tributària i Policia Nacional

  • La droga es trobava entre sacs amb llavors de dacsa i viatjava des del Brasil amb destinació Orà (Algèria)

23 de maig de 2023.- El Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, conjuntament amb Policia Nacional, ha intervingut al port d'Algesires un contenidor que, juntament amb seu carrega legal declarada (llavors de dacsa), transportava 16 sacs amb un total de 322 quilos de cocaïna. El contenidor havia partit del Brasil i tenia per destí la localitat algeriana d'Orà.

L'operació es va iniciar quan els investigadors van tindre coneixement de la imminent arribada a Algesires d'un contenidor que transportava llavors de dacsa i que presumptament hauria sigut ‘contaminat’ amb cocaïna.

Una vegada analitzada la informació i comparada amb l'existent en les bases de dades de l'Agència Tributària, es va obtindre el nombre d'un contenidor sospitós procedent d'Amèrica del Sud, concretament del Brasil, transportant sacs de llavors de dacsa i amb port de destí Orà.

Després d'identificar-se i ser localitzat el contenidor, es va procedir a la seua inspecció física, trobant-se un total de 16 sacs ‘contaminats’ en interior del qual es trobava una substancia de color blanc i presentació farinosa que, sotmesa al ‘narcotest’, va donar positiu per cocaïna.

El pes total de la substancia estupefaent va ascendir a la quantitat aproximada de 322 quilograms de cocaïna.

Les actuacions i la droga han sigut llocs a disposició del titular del jutjat d'Algesires en funcions de guàrdia.