Saltar al contingut principal

Intervinguts en el Port de la Luz més de 3.500 productes falsificats valorats en gairebé dos milions d'euros

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • L'actuació és fruit dels controles que es realitzen en les zones portuàries en el desembarque dels vaixells que realitzen els trajectes regulares entre illes
  • El transportista faltava d'albarà o factura que emparara la feta embalum carrega, el que va despertar la sospita dels agents des del primer moment

23 de maig de 2023.- L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil de Gran Canària han investigat el passat dia 11 de febrer a dos persones com presumptes autors d'un delicte contra la propietat industrial al ser sorpresos en un control transportant de Fuerteventura a Gran Canària productes falsificats per un valor d'1.905.919,38 euros, segons un informe pericial.

El Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Secció Fiscal del Port de La Luz de la Guàrdia Civil van realitzar el passat 11 de febrer un servici conjunt durant el desembarque d'un dels vaixells que realitza trajectes regulares de persones i vehicles entre Fuerteventura i Gran Canària.

Un dels vehicles va anar seleccionat per a la comprovació de seu carrega resultant que transportava una important quantitat de productes entre els que es trobaven, entre d'altres, rellotges, gorres, cinturons i diferents tipus de roba.

En el transcurs de les actuacions es va comprovar com els dos passatgers del vehicle no van poder facilitar en cap moment factura o albarà que emparara la lícita procedència de la carrega. Per això, els investigadors van començar a sospitar que estos productes pogueren ser en realitat falsificacions, sospita que va anar ratificada a l'observar que la majoria dels productes corresponien amb marques de fama internacional habitualment víctimes de delictes contra la propietat industrial.

Per tot això i amb l'objectiu de conéixer la procedència de la carrega, esta va anar intervinguda ‘in situ ’i traslladada a dependències policials a disposició de les autoritats judicials i duaneres en espera de l'informe pericial que emeta un expert en matèria d'antipirateria sobre el seu valor i autenticitat.

A més, els investigadors van realitzar un recompte detallat dels bonys que contenien diferents articles de moda i complements, ascendint la xifra total a 3.681 efectes. D'altra banda, una vegada realitzat un llistat detallat per tipus de producte, marca i model, la mercaderia va anar analitzada per un perite expert adscrit a la Comissió Antipirateria del Ministeri de Cultura, qui va certificar que s'intentaven agafes falsificades i va quantificar el valor total de la mercaderia en 1.905.919,38 euros.

Per tot això, es va procedir a la detenció de dos persones com presumptes autors d'un delicte contra la propietat industrial, quedant els efectes intervinguts i les diligencies instruïdes posades a disposició judicial del Jutjat de Guàrdia de Las Palmas de Gran Canaria.