Saltar al contingut principal

Desmantellada a Barcelona una fàbrica il·legal de paquets de tabac que produïa per a distribuir a diferents països europeus

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Detingudes sis persones que es trobaven treballant en la fàbrica il·legal

  • Intervinguts 11.400 quilos de picada i 7.360 paquets

  • La fàbrica contenia una línia de producció completa d'elaboració de cigarrets i seu empaquetat, així com gran quantitat de precursors, tabac en picada i diversos milers de paquets de tabac disposades per a la seua distribució

26 de maig de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional han desmantellat a Barcelona una fàbrica il·legal de paquets de tabac pertanyent a una organització criminal d'origen polonés que produïa tabac fals per a distribuir en diferents països europeus i han detingut a sis persones per presumptes delictes de contraban de tabac i contraban de gèneres prohibits, contra la Propietat Industrial, i contra la Hisenda Pública.

L'operació va començar al començament del mes de maig quan es va tindre coneixement, per part del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i de la Policia Nacional, a través de la cooperació duanera i policial internacional amb el Regne Unit, del possible assentament d'una organització criminal a la localitat de Roda de Ter (Barcelona), que disposaria d'una instal·lació transformada en fàbrica clandestina de cigarrets per a la seua comercialització en diversos països europeus.

Durant la investigació posterior, es va poder constatar la presència de diversos subjectes que entraven i eixien de la instal·lació adoptant múltiples mesures de seguretat, així com realitzant comprovacions tendents a localitzar possibles vigilàncies.

Efectuades les comprovacions oportunes es va poder verificar que la instal·lació podia ser compatible amb una fàbrica il·legal al tindre les finestres segellades i cambres de circuit tancat perimetrals, pel que es va procedir a l'elaboració d'un dispositiu d'entrada. Per tal d'evitar el desmantellament de la instal·lació per part de l'organització i permetre l'explotació de l'operatiu es va determinar l'entrada el dia 11 de maig.

Línia de producció completa

Una vegada inspeccionada la nau es va constatar l'existència de la instal·lació d'una fàbrica il·legal en la que es trobaven treballat sis individus de nacionalitat ucraïnesa, que contenia una línia de producció completa d'elaboració de cigarrets i seu empaquetat, així com gran quantitat de precursors, tabac en picada i diversos milers de paquets de tabac disposades per a la seua distribució.

En total s'han intervingut 11.400 quilos de tabac en picada, 7.360 paquets de tabac, una màquina cigarrera, una màquina acobladora de filtres, una màquina empaquetadora, una màquina envasadora de paquets amb cinta, una màquina envasadora de paquets i una màquina envasadora de cartrons. A més, s'han intervingut diversos precursors per a la fabricació, com bobines de polipropilè, folre interior de paquets i rotllos de paper de cigarrets. Les diligencies i els detinguts han sigut llocs a disposició del jutjat de guàrdia de Vic (Barcelona).

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-HNpswVNgCn