Saltar al contingut principal

Desmantellades a Barcelona tres plantacions de marihuana

Operació contra el narcotràfic

  • Detingudes quatre persones de diferents nacionalitats
  • S'han intervingut més de 5.000 plantes en tres registres realitzats a L'Hospitalet de Llobregat i Granollers
  • En el moment d'un dels registres, els detinguts van trencar les conduccions d'aigua de la plantació per a inundar els locals i impedir l'actuació

31 de maig de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Catalunya han desmantellat a la província de Barcelona tres plantacions dedicades al cultiu intensiu de marihuana amb la intervenció de 5.312 plantes de marihuana i la detenció de quatre persones.

La primera de les intervencions de l'operació, denominada ‘Primavera’, es va produir en una nau industrial a L'Hospitalet de Llobregat el passat 18 d'abril, on els investigadors van descobrir una plantació ‘indoor’ de grans dimensiones en els soterranis de l'esmentada nau i a la que el subministrament elèctric arribava per un túnel que havien realitzat per a evitar que es poguera veure l'enganxe il·legal. En total es van intervindre 1.931 plantes de marihuana i van anar detingudes dos persones de nacionalitat xinesa.

En el moment de la intervenció pels funcionaris de Vigilància Duanera, els detinguts van trencar les conduccions d'aigua per a inundar els locals i impedir l'actuació, pel que es va fer necessària la intervenció dels servicis de l'empresa subministradora d'aigua i de la Policia Local d'Hospitalet de Llobregat.

La següent de les intervencions es va produir el 3 de maig en una masia situada en un entorn rural pròxim a Granollers i apartada d'unes altres edificacions, cercant així l'organització la màxima discreció. En esta masia es van intervindre un total de 1.455 plantes i es va procedir a la detenció d'una persona de nacionalitat albanesa. Per a la protecció de la masia l'organització a més tenia dos gossos de raça perillosa que es van lliurar a una associació protectora d'animals.

Plantació amb alta sofisticació i eficiència

L'última de les operacions es va realitzar el passat 26 de maig en una altra nau en el mateix municipi d'Hospitalet de Llobregat, en què es van trobar 1.926 plantes a més de 5.687 grams de cabdells i 4.404 grams de picada de marihuana. En esta intervenció va resultar detingut un ciutadà de nacionalitat espanyola.

En esta ocasió la plantació va cridar l'atenció per la seua sofisticació, amb diferents dependències segons el tipus de planta i estat de creixement i l'ús de diferents substancies i productes químics perquè el cultiu de la marihuana anara més eficient, fins el punt de què en el moment inicial del registre van sorgir dubtes sobre si podria ser una instal·lació legal, fet que va quedar descartat.

En el desenvolupament de l'operació han participat un total de 40 efectius de Vigilància Duanera de Catalunya amb el suport de la Unitat de Drones i el Grup d'Intervenció.

L'objectiu d'este tipus d'operacions és intensificar les actuacions contra este tipus d'activitat delictiva, de què participen organitzacions i grups criminals de diferents nacionalitats que ja subministren a països de tot el món, encara que el mercat principal és el nacional i europeu.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-flbG0BjuHL