Saltar al contingut principal

Desarticulat a Alacant un punt de distribució i venda d'estupefaents en zones d'oci de la denominada droga "Alfa"

Operació conjunta de l'Agència Tributària i Policia Nacional

  • Els dos arrestats van anar interceptats per investigadors del Servici de Vigilància Duanera i la Policia Nacional a l'interceptar l'entrega controlada d'un paquet que contenia la droga
  • El registre del domicili d'un dels detinguts va permetre als agents confiscar més substancies estupefaents d'un altre tipus
  • Amb esta operació els agents han desarticulat un altre punt de distribució i venda de droga en zones d'oci

8 de maig de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional desarticulen, en una operació conjunta, un punt de venda i distribució de venda de drogues en zones d'oci a Alacant i culminen l'operació amb la detenció de dos persones i la confiscació de 100 grams d'una droga denominada ‘Alfa’ a més d'uns altres tipus de substancies estupefaents.

La investigació duta a terme per investigadors de Vigilància Duanera i agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant va finalitzar després de diverses vigilàncies i seguiments als investigats, després d'interceptar una entrega contraestepa d'un paquet que contenia 100 grams d'una substancia estupefaent del qual resultat en el test de drogues va donar positiu en una combinació de diverses drogues com cocaïna, èxtasi i metanfetaminas, sent, presumiblement, una innovadora substancia cuita com droga ‘Alfa’.

Un registre domiciliari i més drogues confiscades

Després de la detenció dels dos investigats, els agents van realitzar una entrada i registre en el domicili d'un d'ells, confiscant d'altres substancies estupefaents preparades per a la seua venda com ara 50 grams de cocaïna, cinc grams d'haixix, 34 grams de metanfetaminas, 215 pastilles de ‘sildenafilo’ (medicament per a tractar la disfunció erèctil), deu ampolles de ‘enantato de trembolona’ (esteroides utilitzats en culturisme), una ampolla de ‘popper’ (‘nitril d'amil ’), així com dos bàscules de precisió i una llibreta amb anotacions relacionades amb transaccions de substancies estupefaents.

Amb estes dos detencions i la confiscació d'estes drogues, Vigilància Duanera i la Policia Nacional han desarticulat un altre important punt de distribució i venda de drogues en zones d'oci.

Els detinguts, de 32 i 41 anys d'edat, van anar llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de La Vila Joiosa.

Què és la droga ‘Alfa’?

La droga denominada com ‘Alfa’, ‘Alfa-PVP’, també coneguda com ‘flakka’, és una droga sintètica i seu constat, la ‘alfa-pirrolidinovalerofenona’, és una substancia psicoactiva amb efectes estimulants, consum del qual pot provocar efectes greus per a la salut, incloent intoxicacions agudes e fins i tot la defunció.

A més, es tracta d'una droga preu del qual és inferior al de la cocaïna, pel que el seu consum està augmentant a Espanya recentment. Les formes en les que esta substancia és comerciada pels traficants, segons ha revelat la investigació policial, són en forma de pols de color blanc, en forma de gominolas de diferents colors, e fins i tot com substancia líquida.

A Espanya s'han donat dos casos coneguts d'intoxicacions agudes a causa d'esta droga i s'ha detectat este tipus de substancia en anàlisis toxicològiques realitzats a tres persones difuntes en els anys 2014, 2015 i 2017.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-A7e36N4Amp