Saltar al contingut principal

Detingut per emblanquine de capitals un empresari del sector de l'oci nocturn d'Algesires

  • Intervingut un patrimoni de 500.000 euros que inclou un immoble, un negoci, dos vehicles i fons en comptes corrents

  • Els investigadors van detectar un augment patrimonial desproporcionat del detingut en un curt període de temps, sense justificació econòmica aparent

15 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detingut a Algesires per emblanquine de capitals a un empresari del sector de l'oci nocturn. Com a resultat de la intervenció, ha confiscat un patrimoni valorat en 500.000 euros, que inclou un immoble, un negoci, dos vehicles i fons en comptes corrents.

Els investigadors van detectar un augment patrimonial desproporcionat del detingut en un curt període de temps, sense faig costat econòmic aparent ni finançament que poguera justificar tals moviments.

El detingut es trobava immers en un entramat societari utilitzat per a transformar significatives sumes de diners en efectiu, disfressant-les com a ingressos legítims de negocis, amb l'objectiu d'ocultar els guanys derivats del tràfic il·lícit d'estupefaents.

Esta actuació s'encaixa en la lluita contra el rentat de diners i activitats il·lícites en la regió. L'operació, iniciada a partir del creue de dades amb tecnologia informàtica, mostra el compromís de l'Agència Tributària en l'aplicació de mètodes innovadors per a identificar i perseguir activitats financeres il·lícites.

Les actuacions han sigut llocs a disposició del titular del jutjat dels d'Algesires en funcions de guàrdia.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-sURg3qCHBy