Saltar al contingut principal

Confiscats a Madrid més de 15.000 productes de telefonia falsificats de marques de reconegut prestigi

  • Detingudes quatre persones com presumptes responsables de la comissió d'un delicte contra la propietat industrial

  • S'han realitzat inspecciones en sis establiments comercials i dos emmagatzemes, de la localitat madrilenya de Fuenlabrada, on es comercialitzaven i distribuïen els productes falsos

17 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional, han confiscat a Madrid més de 15.000 efectes de telefonia falsificats de marques de reconegut prestigi. Els agents han detingut a quatre persones de nacionalitat xinesa com presumptes responsables de la comissió d'un delicte contra la propietat industrial. S'han realitzat inspecciones en sis establiments comercials i dos emmagatzemes de la localitat madrilenya de Fuenlabrada on es comercialitzaven i distribuïen els productes falsos.

La investigació es va iniciar l'agost de 2023 arran de la recepció de sis denuncies en nom d'una coneguda empresa de telefonia. Les denuncies revelaven l'existència d'una sèrie d'establiments en els que, presumptament, s'oferien productes i accessoris per a telefonia mòbil sospitosos d'infringir els drets de propietat industrial d'aquella marca. Així mateix, l'empresa va aportar diverses proves de compra en dos dels establiments denunciats, el que va permetre comprovar als agents que efectivament es tractava d'efectes falsificats.

Després de diverses gestions policials, els investigadors van localitzar els dos emmagatzemes en els que s'ocultava la mercaderia falsa i els llocs de distribució. D'altra banda, van identificar a les persones involucrades, així com les seues empreses i empleats, tots ells de nacionalitat xinesa.

Quatre persones detingudes i 15.767 productes falsificats intervinguts

Finalment, a principis d'octubre es va realitzar un ampli operatiu en la localitat madrilenya de Fuenlabrada per a dur a terme diverses inspecciones amb l'objectiu d'intervindre el material falsificat que estava sent comercialitzat, així com la cessació de l'activitat delictiva i la detenció dels responsables. Com a conseqüència d'estes inspecciones, els agents van aconseguir arrestar als quatre administradors únics de les societats titulars dels establiments investigats, des dels quals es distribuïa la mercaderia falsificada, i la imputació de nou dels seus empleats. A més, van comprovar que la major part dels responsables ja comptaven amb antecedents per delictes de la mateixa naturalesa, posant de manifest la reiteració de les seues activitats delictives.

D'altra banda, l'operació ha permés intervindre gran quantitat de productes falsificats de diferents i reconegudes marques del sector de la telefonia mòbil. Concretament, han confiscat 15.767 efectes entre els que es troben carregadors, bateries, auriculars i cables.