Saltar al contingut principal

Desmantellada una fàbrica de picada de tabac de contraban a Linares (Jaén)

  • S'ha intervingut prop d'una tona de tabac entre full i picada, així com maquinària per a seu picat, envasat i pesat

  • El producte confiscat té una valoració de 843.000 euros

22 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Córdoba i agents de la Comissaria de Policia Nacional de Linares (Jaén) han desmantellat una fàbrica per a l'elaboració de picada de tabac de contraban en la localitat de Jaén de Linares.

En l'operació, realitzada el passat dia 8 de novembre, s'ha detingut a tres persones per un presumpte delicte de contraban de tabac. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Operatiu per a la localització de la fabrica

Després de les investigacions dutes a terme per funcionaris de Vigilància Duanera i agents de la Policia Nacional es va tindre coneixement de l'existència d'una nau en les proximitats del polígon industrial Rubiales, de Linares, on s'estava picant full de tabac per a la seua venda com picada per a embolicar cigarrets.

Per això, es va establir el corresponent dispositiu de vigilància en els voltants. Després de detectar l'arribada a la nau d'una persona i l'obertura de la porta, els investigadors van observar des de l'exterior la mercaderia, pel que es va procedir a la inspecció de la nau, trobant-se en el seu interior més de 700 quilos de full de tabac que s'utilitzava com primera matèria per a l'elaboració de la picada.

A més, es van localitzar al voltant de 150 borses, d'un quilo cadascuna, amb picada de tabac en el seu interior i maquinària per a picar, envasar i pesar la mercaderia. La substancia estupefaent estava ja disposada per a ser enviada a tot el territori nacional a través d'empreses de missatgeria.

El producte confiscat faltava dels controles sanitaris i permisos pertinents, assolint una valoració de 843.000 euros.

L'operació va culminar amb la detenció de tres homes majors d'edat, veïns de Linares, que van anar llocs a disposició de l'autoritat judicial.

La investigació s'ha desenvolupat dins de la col·laboració permanent entre Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Nacional en la lluita contra el trànsit de substancies il·legals a la província de Jaén.