Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària desmantella una plantació de marihuana a Cijuela (Granada)

  • S'han intervingut 349 plantes de marihuana, així com diversa maquinària i productes necessaris per als cultius

  • Detinguda una dona com presumpta autora d'un delicte contra la salut pública per cultiu i tràfic de drogues

27 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Motril han desarticulat un centre de producció de marihuana pertanyent a un grup criminal radicat a Cijuela (Granada) i han detingut una dona com presumpta autora d'un delicte contra la salut pública per cultiu i tràfic de drogues.

L'operació, denominada ‘Romero 2’, es va iniciar el mes d'octubre passat, quan els funcionaris de Vigilància Duanera a Motril van tindre notícies de l'existència d'un centre de producció de marihuana a la localitat de Cijuela que pertanyia a un grup criminal.

Després de les indagues realitzades es va poder localitzar el centre de producció, que es tractava d'un habitatge. A més, es va poder esbrinar que algunes de les persones implicades ja havien sigut investigades amb anterioritat.

Després de comprovar de manera concloent que a l'interior de l'habitatge localitzada existia una plantació de marihuana, els investigadors de Vigilància Duanera van procedir a l'entrada i registre, trobant en el soterrani de l'habitatge una gran infraestructura per al cultiu de marihuana. Immediatament es va procedir a la confiscació de 349 plantes de ‘cànnabis satiu’ en avançat estat de floració, ja preparades per a ser tallades.

A més, en l'habitatge va anar trobada diversa maquinària i productes necessaris per als cultius ‘indoor’ de marihuana, com ventiladors, filtres de carbone, bombes d'aigua, compressors d'aire condicionat, productes fitosanitaris i un gran nombre de focus halògens.

Posteriorment, la droga va anar traslladada fins les dependències de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Motril, on es va procedir a la instrucció de les corresponents diligencies policials.

Tant la dona detinguda, de nacionalitat espanyola, com els gèneres intervinguts han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Santa Fe (Granada), en funcions de guàrdia.

La investigació continua oberta, pel que no es descarta que es produïsca noves detencions durant els pròxims dies.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es