Saltar al contingut principal

Desmantellat un centre de producció il·legal de picada de tabac a Villarrubia (Córdoba)

  • Intervinguts 2.650 quilos de primera matèria per a l'elaboració de picada de tabac, així com maquinària per a picat, envasat i pesat

  • El producte confiscat, amb origen a Bangla Desh, tindria una valoració de 185.000 euros

  • Detingudes sis persones, de diferents nacionalitats, que es trobaven en la nau utilitzada per a la fabricació de la picada

30 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Córdoba, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional a Écija (Sevilla), han desmantellat un centre de producció il·legal de picada de tabac a Villarrubia (Córdoba).

L'operació es va iniciar el passat dia 20 de novembre, quan les investigacions realitzades van posar de manifest que existia una fàbrica il·legal de picada de tabac als voltants de Córdoba, motiu pel qual es va establir un dispositiu de control en carretera.

Fruit d'este control es va detectar una furgoneta sospitosa que va anar sotmesa a seguiment per part dels investigadors, que van observar com es va introduir en una nau.

El vehicle, prèviament a l'entrada en la nau, havia realitzat una sèrie de mesures de contravigilància i seguretat per a assegurar-se de què no era objecte de seguiment, actitud que va ratificar les sospites dels funcionaris de què poguera tractar-se de la fàbrica il·legal que s'estava intentant localitzar.

Com a conseqüència d'això, es va procedir a la inspecció de la nau, on es van localitzar 2.650 quilos de full de tabac per a picar, dos picadores noves, una balança i una segelladora, així com material d'embalatge.

A més de les dues persones que van arribar en la furgoneta, a l'interior de la nau es trobaven d'altres quatre individus, que presumptament anaven a iniciar el picat de la primera matèria (full de tabac trossejada), ja que en la furgoneta estaven transportant dos picadores noves.

Els investigadors van poder comprovar que la primera matèria tènia procedència de Bangla Desh, segons s'indicava en l'etiquetat de diversos calaixos on estava depositada.

La mercaderia confiscada, que faltava dels controles sanitaris i permisos pertinents, tindria una valoració aproximada de 185.000 euros, tenint en compte que el seu valor es duplica una vegada picada i comercialitzada en el mercat clandestí a través de pàgines d'Internet.

Una vegada acabades les diligencies d'investigació, tant els sis detinguts com la substancia confiscada, han sigut llocs a disposició de l'Autoritat Judicial, donant-se per desmantellada esta xàrcia de fabricació i distribució de picada de tabac.