Saltar al contingut principal

Interceptats al port d'Algesires 15 vehicles robats

  • Els vehicles van arribar al port d'Algesires en contenidors procedents d'uns altres ports europeus

  • El valor de mercat dels vehicles recuperats supera els 650.000 euros

6 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i membres de la Guàrdia Civil de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació fiscal (ODAIFI), ambdós adscrits a la Unitat Local d'Anàlisi de Risc (ULAR) de la Duana d'Algesires, han interceptat en les instal·lacions del port d'Algesires 15 vehicles robats.

En el marc de les anàlisis de riscos realitzats al port d'Algesires i després de l'explotació de l'operació “American Stuff” duta a terme al començament d'any, en què es van intervindre cotxes robats procedents dels Estats Units, van anar detectades per la ULAR noves rutes utilitzades per les màfies per al trasllat de vehicles robats a països africans.

Com a conseqüència dels treballs de control, identificació i inspecció de contenidors, amb destinació o trànsit a Espanya, que la ULAR realitza diàriament en la terminal de contenidors del port d'Algesires i després d'un minuciós treball d'anàlisi, els funcionaris van intervindre contenidors procedents d'uns altres ports europeus, del qual contingut podria no correspondre amb la mercaderia declarada, el que va donar lloc a l'obertura dels contenidors. En el seu interior es van trobar 15 vehicles d'alta gamma valor del qual en el mercat supera els 650.000 euros.

Després de les oportunes verificacions, els funcionaris van comprovar que es tractava de vehicles robats i ja han sigut retornats als seus països d'origen per a ser lliurats als seus respectius propietaris.

En conseqüència, s'han instruïts les corresponents diligencies, les quals han sigut posades a disposició de l'Autoritat Judicial.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://go.wetransfer.com/t-I8Fah0H6Vo