Saltar al contingut principal

Desmantellada una plantació de marihuana a Alcalá de Guadaíra

  • S'han intervingut 1.505 plantes de marihuana en cinc plantacions

  • Detinguts dos individus per la seua presumpta participació en delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluït elèctric

31 d'octubre de 2023.- El Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han realitzat un operatiu contra el cultiu de marihuana desarticulant una organització delictiva assentada en una zona rural d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla).

El dispositiu es va establir el passat 5 d'octubre quan, fruit de les investigacions realitzades, es va detectar una parcel·la d'ús agrari en el terme municipal d'Alcalá de Guadaíra. Els usuaris de la finca eren ja coneguts pels investigadors per dedicar-se l'activitat il·legal del cultiu de marihuana.

Zones poc transitades per a controlar la plantació

En el registre de la parcel·la es van trobar cinc hivernacles en interior del qual s'albergaven més de 1.505 plantes de marihuana en avançat estat de floració. Estos emplaçaments són utilitzats per les organitzacions criminals aprofitant el poc trànsit existent i la facilitat per a detectar la presència de qualsevol persona aliena a les plantacions.

Després de la investigació, s'ha aconseguit la desarticulació de l'organització dedicada al tràfic il·lícit de marihuana, i s'ha procedit a la detenció de dos individus com presumptes autors dels delictes Contra la Salut Pública i Defraudació de Fluïts Elèctrics. A més, s'ha investigat a dues persones més relacionades amb els fets.

Al final de les diligencies, l'autoritat judicial va decretar la posada en llibertat amb càrrecs dels detinguts.

L'operació ha sigut realitzada de manera conjunta per la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Sevilla i la Policia Nacional.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-oFDPqwDG08